Bruce Dickinson napisao polovicu pjesama za sedmi solo album

1063

Pjevač Iron Maidena Bruce Dickinson objavio je da radi na materijalima za svoj sedmi studijski album, za kojeg je, kako kaže, već napisao polovinu pjesama.

Jedna od njih trebala je biti “If Eternity Should Fail“, no ona je svoje mjesto našla na remek-djelu Iron Maidena “The Book of Souls“, koji je na nedavnoj svečanosti u londonskom Roundhouseu, u izboru Classic Rock Roll Of Honour proglašen albumom godine.Kada će ostatak pjesama za solo album biti dovršen Dickinson nije konkretizirao, a osim pisanja novih pjesama, Dickinsona u 2016. godini očekuje svjetska turneja s Iron Maiden, tijekom koje će i pilotirati poboljšanom verzijom Ed Force One aviona.

Uz dvanaest s Iron Maiden, Paul Bruce Dickinson je u solo karijeri objavio šest studijskih albuma, prvog, “Tattooed Millionaire”, još 1990. godine, prije odlaska iz benda, zatim još četiri do povratka, od kojih se “Balls To Picasso” (1994.), “Accident of Birth” (1997.) i “The Chemical Wedding” (1998.) među relevantnim metal kritičarima smatraju ponajboljim izdanjima ’90-ih.

Aktualni Dickinsonov album je “Tyranny Of Souls” iz 2005. godine, a prije dolaska u Iron Maiden, s bendom Samson, pokojnog Paula Samsona, snimio je tri studijska, “Survivors” (1979.), “Head On” (1980.) i “Shock Tactics” (1981.) te koncertni album “Live at Reading 1981”, koji je objavljen 1990. godine.

Muziku podržava