Bono tvrdi da nije postao milijarder

Muzika.hr - Glasno i jasno!
3550

Je li izlaskom dionica Facebooka na tržište Bono postao milijarder ili ne, pitanje je koje si postavlja glazbeni biznis. Frontmen grupe U2 kaže kako to ‘nije istina’.

Prvo ga je novinar Washington Timesa pitao ga je kako je biti najbogatiji glazbenik na svijetu, na što je Bono odgovorio kako to nije istina, a zatim je u intervjuu za MSNBC proširio svoje razmišljanje rekavši “suprotno svim vijestima, nisam milijarder niti sam bogatiji od bilo kojeg člana The Beatlesa“.

Elevation Partners, investicijska tvrtka u kojoj je Bono partner prije tri godine kupila je 2.3 posto udjela u Facebooku isplativši između 90 i 120 milijuna dolara. Izlaskom dionica popularne društvene mreže na tržište, Elevation je zaradio otprilike 1,4 milijarde dolara. Ono što nije poznato je način raspodjele novca među partnerima.

Za najimućnijeg izvođača i dalje slovi Paul McCartney čije se bogatstvo procjenjuje između 750 milijuna i 1,05 milijardi dolara, dok je Bono prije izlaska Facebooka na burzu bio ‘težak’ između 300 i 900 milijuna dolara.

Muziku podržava
Stisni