Bočica s ‘atmosferom’ The Stone Rosesa otišla za 500 funti

Muzika.hr
1462

Zanimanje za prve zakazane povratničke nastupe The Stone Rosesa, održane u manchesterskom Heaton Parku, bilo je ogromno. Nakon 16 godina pauze, bend je uspio rasprodati svih 220.000 ulaznica za samo 14 minuta.

Stoga i ne čudi da su na aukcijskoj stranici eBay u jednom trenutku za ‘kartu više’ nuđeni (vjerojatno ne i ozbiljno) i iznosi veći od milijun funti. A ovih se dana na istoj stranici za fanove koji ne žele zaboraviti ovaj događaj, kao i za one koji mu nisu mogli prisustvovati, pojavio i prigodan suvenir: “bočica s atmosferom prvog od tri koncerta, uhvaćena oko 10 uvečer, između izvedbi pjesama ‘This Is The One’ i ‘She Bangs The Drums’, i sačuvana u specijalnom kontejneru“.

Početna cijena za bočicu zapremine oko jedan decilitar na aukciji je bila svega 8.5 britanskih funti, da bi ubrzo prešla nevjerojatnih 500 funti.

Muziku podržava

Ponuditelj, thepotman0161, za svaki slučaj unaprijed odgovarao je na moguća pitanja: “Radi li ovo kao velika morska školjka? Hoćete li moći čuti bend ako otvorite flašicu? Nisam baš siguran da se atmosfera i zvuk miješaju na isti način. I ne mogu vam garantirati da ćete moći čuti Rosese ako ju otvorite. Želim samo to unaprijed reći i ograditi se – moja eBay reputacija je besprijekorna, i želim da takva i ostane.”

Aukcija je zatvorena u ponedjeljak 9. srpnja.

Muziku podržava