Bob Dylan radi na novom albumu

1968

Bob Dylan, kojega se prema glasinama može očekivati na festivalskoj turneji po Europi ovog ljeta, okupio je peteročlani bend koji ga je pratio na prošlogodišnjim turnejama po SAD-u i Europi da bi obavio probe pred snimanje novog albuma. Gitaristi Stu Kimball i Denny Freeman, bubnjar George Receli, Dylanov dugogodišnji basist Tony Garnier i multiinstrumentalist Donnie Herron (koji je zbog suradnje sa Dylanom izostao s posljednjih nekoliko nastupa matičnog benda BR549), i sam Dylan okupili su se u Poughkeepsieu, sat i pol vremena udaljenom od New Yorka.

Prema riječima Chrisa Silve, izvršnog direktora Bardavon 1869 Opera Housea, Dylan i bend tamo se već nekoliko dana okupljaju vježbajući svakodnevno po 5 sati, a Dylan intenzivno radi na riječima novih pjesama. Album bi trebao biti snimljen u slijedećih nekoliko dana na Manhattanu, a biti izdan do ljeta.

Zadnji Dylanov album “Love & Theft” pobrao je odlične kritike, a sudeći prema koncertnim nastupima u zadnje dvije godine i pjesmi “Tell Ol’ Bill” izdanoj za soundtrack filma “North Country”, na novom albumu Dylan će umjesto gitare svirati klavijature.

Info: Damir Španić

Muziku podržava