“Blurred Lines” Robina Thickea je plagijat “Got to Give It Up” Marvina Gayea?

Muzika.hr
1147

Robin Thicke trenutno je na sudu u Los Angelesu gdje se vodi parnica koja traži odgovor na pitanje je li njegov hit “Blurred Lines” plagijat “Got to Give It Up” Marvina Gayea.

Gayeova djeca podignula su tužbu protiv autora “Blurred Lines” zamjerajući im što među njima nema njihovog oca i tražeći određenu odštetu. U početku im je bilo drago kad su čuli pjesmu jer su mislili da je “Blurred Lines” posveta pjesmi “Got to Give It Up” no kada su saznali da među autorima nije naveden Marvin Gaye obratili su se sudu.Kao autori “Blurred Lines” potpisani su Thicke, Pharrell Williams i rapper T.I., no neke Thickove izjave poručuju da ne treba vjerovati svemu što piše. Naime, priznao je da je hit ljeta 2013. najvećim dijelom napisao Williams:

Najveći hit moje karijere napisao je netko drugi, bio sam ljubomoran i htio sam svoj dio kolača. Mislio sam da ta mala sitna laž neće naškoditi njegovoj karijeri, ali bi mogla pomoći mojoj.”

“Blurred Lines” u SAD-u je prodana u 7,3 milijuna primjeraka i prema nekim procjenama zaradila najmanje 30 milijuna dolara, stoga bi odšteta ukoliko Thicke izgubi parnicu mogla biti iznimno velika.

Muziku podržava