Bivši menadžer tuži The Killerse

domination
1490

21. veljače, bivši menadžer benda The Killers, Braden Merrick podigao je tužbu protiv benda i njihovog sadašnjeg menadžera u iznosu od 16 milijuna dolara. Tvrdi da je bend zaobilazio njihove potpisane obveze i dogovore, te da su na nelegalan način 2003. prekinuli njihovu međusobnu suradnju i poništili ugovor.

Merrick tvrdi da je upravo on prvi koji je otkrio bend 2002. godine te im pomogao da nađu izdavača, iako je prvih par pokušaja s Warner Bors tvrtkom propalo. Kasnije je bend potpisao ugovor s Island Def Jam Music Group te svoj prvi album “Hot Fuss” prodao u više od 6 milijuna primjeraka.

Merrick tvrdi da je njihov tadašnji odvjetnik Reynold radio ‘nebulozne’ račune te uvjerio dečke iz benda da menadžerske dužnosti prepuste njemu. U slučaju da Merrick dobije sudsku bitku, od ukupnih 16 milijuna dolara, članovi benda morat će izdvojiti vlastitih milijun.

Izjava tužitelja glasi: “Tužno je i razočaravajuće kada se netko toliko trudi učiniti neki mladi bend popularnim, da bi onda na kraju zbog nekoliko dolara dobio nož u leđa”, dok bendov odvjetnik na to odgovara: “Sve će biti puno jasnije i logičnije kada i članovi benda iznesu svoje stavove o situaciji i pokažu da je stvar upravo obrnuta, jer je Merrick većinu vremena bio odsutan i posao odrađivao iz svoje dnevne sobe.”

Muziku podržava