Billboard uvodi velike promjene

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1172

Slavni magazin Billboard najavio je neke velike promjene među kojima je i novi logo.

Novi logo zadržat će prepoznatljive boje, no više neće biti velikog početnog slova B koje će sada skupa s ostalim slovima biti omeđeno znatno ‘debljom’ linijom.

Početak promjena najavljen je za 26. siječnja kada će papirnato izdanje izaći u novom ruhu, s novim grafičkim rješenjima i rubrikama, a noviteti neće zaobići ni internet stranicu Billboard.com.

Muziku podržava

Možda najzanimljivija promjena odnosi se na Billboardove ljestvice koje će sada biti moguće preslušavati putem servisa Spotify, Rdio i MySpace, moći će se pregledati više od 180 tisuća arhivskih ljestvica, a izvođači će dobiti nove foto i video galerije.

Billboard je kao publikacija predstavljen davne 1894. godine i u početku je bio vezan za reklamnu industriju. S vremenom je počeo pratiti zabavna događanja poput cirkusa, sajmova, filmsku i radijsku industriju.

Razvojem jukebox industrije, 1936. objavio je prvu ljestvicu popularnih glazbenih hitova na američkom tlu u to vrijeme čime je započelo je novo poglavlje u glazbenoj industriji. Svoju najpoznatiju ljestvicu – Hot 100 – prvi je put predstavio 1958. godine.

Muziku podržava
Stisni