Big Strip Gorila – bend iz zoološkog vrta

3211

Mate ‘Mejt’ Mazić želio bi biti kao Štulić ili Jimmy Page. Još od malena počeo je svirati gitaru da bi zavađao djevojke. S vremenom je ljubav prema gitari prerasla u nešto ozbiljnije i zanimljivije.

Antonio ‘Antony’ Manhard vokalna je zvijezda. Tijekom nastupa ga napadaju mnoge cure, žele se slikati s njim, zbog čega mora nositi sunčane naočale tijekom svirke jer su blicevi fotića i reflektori opasni po vid i koncentraciju.

Marko Jankek-Jenky najviše voli svoju gitaru, Stratocaster mu je najvažniji. Glazbeno gledajući, okrenut je prema mlađim indie bendovima, ponajviše voli Arctic Monkeys, pa ga neki od milja nazivaju Alex Turner što mu odlično prolazi kod srednjoškolskih kolegica.

Mateo Patekar lupa po svačemu od kada se rodio zbog čega je okolina shvatila da je najbolje da mu se kupe bubnjevi. Od tog trenutka mu se promijenio život i sada lupa samo po jednoj stvari.Svi zajedno čine bend Big Strip Gorila.

Big Strip Gorila nastao je 2010. (ako je vjerovati riječima članova benda) u zagrebačkom zoološkom vrtu. Zbog čega su ih majmuni i druge životinje usmjerile prema rock glazbi, ostat će tajna, ali tim su korakom postali novi bend na demo sceni koji se jednog dana nada postati budućnost hrvatskog rocka.

Muziku podržava

Od početka su krenuli s autorskim stvarima što im je svakako pomoglo na raznim demo festivalima gdje su postizali zapažene rezultate, pa ste ih tako, između ostalog, mogli vidjeti na Demo Festu u Zaprešiću, finalu međunarodnog Imagine Festa, na zagrebačkom HR Demo klubu i sličnim manifestacijama.

Iza sebe već imaju i EP koji su simbolično nazvali “Big Strip Gorila EP” i s kojeg je skinut najavni singl “U stilu tebe”. Sve to pomoglo im je da dijele pozornicu s Partibrejkersima i Darkom Rundekom, ali i odsviraju 30-ak koncerata dosad.

Zvuk im je moderno rockerski. Uključili su indie, ali i moderne rock gitare, a pjevaju na hrvatskom jeziku. Kako zvuče, možete preslušati na sljedećem linkovima: MySpace, Facebook, YouTube.

Muziku podržava