Bieber i The Weeknd oborili najviše rekorda za novu Guinnessovu knjigu

Leonora Bedić
463

Guinness World Records nedavno je objavio rekordna postignuća svjetski poznatih ličnosti iz svijeta glazbe i filma koja će biti uvrštena u njihovu ovogodišnju ediciju čiji je izlazak planiran 8. rujna.

Zahvaljujući velikom uspjehu četvrtog studijskog albuma “Purpose” Justin Bieber je na prvom mjestu izvođača s najviše rekordnih ostvarenja za ovu godinu.

Njegova pjesma “What Do You Mean?” i album “Purpose” su najviše ‘streamani’ na Spotifyu u jednom tjednu. Prvi je izvođač koji je istovremeno okupirao top tri mjesta na ljestvici UK singlova s numerama “Love Yourself” na 1. mjestu, “Sorry” na 2. i “What Do You Mean?” na 3. mjestu. Ima najviše pratitelja na Twitteru, najviše klikova i najviše pretplatnika na YouTube kanalu, najviše pjesama koje su se istovremeno našle na američkoj top ljestvici singlova i najviše ulazaka na Hot 100 top listu kao solo izvođač.

Nakon Biebera i The Weeknd je oborio nekoliko rekorda. Njegov album “Beauty Behind the Madness” je najviše ‘streamani’ album (60 milijuna slušatelja) u razdoblju od 1. prosinca 2014. do 1. prosinca 2015. Kao muški solo izvođač je najviše uzastopnih tjedana bio dio Billboardove Top 10 ljestvice.

Muziku podržava

U Guinnessovoj knjizi rekorda po prvi puta u 10 godina našao se i David Bowie zajedno sa svojih 19 albuma koji su uvršteni u UK Top 100 listu, dok se njih 10 nalazi na prvih 40 mjesta. Riječ je posthumnom obaranju rekorda s najviše istovremenih ulazaka na top ljestvice najboljih albuma.

I legenda The Beatlesa Ringo Starr našao se u sklopu ovogodišnje edicije zajedno sa svojom kopijom “White Album izdanja kao najskupljeg vinila ikada prodanog na aukciji. Prvo izdanje ovog LP-a prodano je u gotovo savršeno očuvanom stanju za ogromnih 790.000 dolara.

U novoj ediciji našao se i Sam Smith s najvećim brojem uspješnih tjedana (njih 69) na UK Top 10 listi debi albuma. Smith također drži rekord i s “Writing’s On The Wall”, prvom glazbenom temom Jamesa Bonda (za film “Spectre”) koja je dospijela na prvo mjesto UK ljestvica.

Rekorde su oborili i britanski kuhar i TV ličnost Gordon Ramsay s najvećom godišnjom zaradom za kuhara na televiziji, u iznosu od 60 milijuna $, dok Judi Dench drži rekord s najviše osvojenih nagrada Olivier koje je jedna osoba uspjela dobiti.

Serija “Game Of Thrones” je postala poznata i po tome što ima najviše ilegalnih downloada, njih 14.400.000 po epizodi, dok je “Star Wars: The Force Awakens” dobio titulu filma koji je najbrže ostvario bruto iznos od 500 dolara milijuna na box officeu u SAD-u.

Muziku podržava