Prošlo je 29 godina od prikazivanja prve epizode Beverly Hills 90210, serije koja je postala fenomenom pop kulture. Bilo da ste svaki epizodu pogledali po nekoliko puta, bilo da ste bacali hejt na seriju ili da ste imali poster s likovima serije na zidu, Beverly Hills je serija koja je mnogima obilježila djetinjstvo.

Do premijere prve epizode došlo je na današnji dan 1990. godine. Do 2000. godine, izašle su 292 epizode u 10 sezona. Iako su Brenda, Brandon, Kelly, Steve, Dylan, Andrea, Scott i Donna pokorili svijet, do uspjeha nije došlo preko noći. Internacionalnu slavu stekli su s drugom sezonom, što potvrđuje činjenica da je do kraja druge sezone broj gledatelja s 9,5 milijuna porastao na 17,4 milijuna.

U takvom ritmu htjelo se nastaviti s nedavno objavljenim remakeom, no do toga nije došlo. Premijera prve epizode imala je 3,8 milijuna gledatelja, a iz dana u dan nižu se kritike i reakcije razočaranih fanova na društvenim mrežama.

Razlog tome je što je radnja serije inspirirana životima glumaca, suprotno očekivanjima mnogih koji su htjeli da serija bude nastavak originalne radnje i prikaz nekadašnjih učenika srednje škole West Beverly Hills i studenata sveučilišta California. Uspjeh iz devedesetih nije se reprizirao, ali je zato intro serije ostao u prepoznatljivom stilu.

U remakeu Beverly Hillsa nalazi se, gotovo, cijela originalna postava: Gabrielle Carteris, Shannen Doherty, Jennie Garth, Brian Austin Green, Jason Priestly, Tori Spelling i Ian Ziering. Izostaje jedino Luke Perry koji je nedavno preminuo od moždanog udara u 52. godini. Trailer remakea možete pogledati na linku

 

Muziku podržava