Besplatno izdanje undeground scene u maloj dozi

Muzika.hr
621

Small Doses” naziv je besplatnog A5 fanzina na engleskom jeziku, koji izlazi svaka tri mjeseca u skromnoj nakladi i nudi pregled odabranih priloga s regionalne i inozemne undeground scene – intervjui, recenzije, pokušaji analize, uz preporuke i naposljetku prigodan dodatak u obliku CD-a s autorskim ili obrađenim sadržajem.

U prvom broju, kroz intervjue su nam predstavljeni mladi autori; dizajnerica odjeće Natascha Plum i glazbene snage – Zagrob, te vještičji trio Sanjive svastike.

Tu je i najava 12. obljetnice klupskog programa Dejavu, DJ-a Ivana Krželja, uz osvrt na utjecaj J. G. Ballarda na glazbenu underground scenu – konkretno, uspone i padove silnih obrada kultnog hita “Warm Leatherette”, projekta The Normal, te kratki komentar zašto obrađujemo nečiju pjesmu, od strane projekta Split Personalities – čiji je ujedno i glazbeni doprinos na spomenutom CD-dodatku (u obliku elektro-pop obrada klasika Billa Neslona i skupine Josef K).

Primjerak fanzina u ovom trenutku nabavljiv je isključivo putem e-maila, a može se nabaviti i na zagrebačkim adresama – u glazbenoj knjižari Rockmark u Berislavićevoj 13, te u dućanu Prokopani brodolom u Kačićevoj 10. Prvi broj bit će dostupan tijekom srpnja, kolovoza i rujna.

Muziku podržava