Berlusconi iskorištava Bona kako bi dobio glasove birača

domination
1313

Već godinama se frontman U2 nalazi u raznim kampanjama za pomoć zemljama trećeg svijeta, ali nije se često događalo da se zvijezda bez pitanja nađe u nečijoj predizbornoj kampanji. Talijanski premijer Silvio Berlusconi je u svojoj brošuri, koja se našla u milijunima talijanskih sandučića, stavio slike sebe i mnogih svjetskih zvijezda.

Jedna od njih je i Bono pokraj čije slike piše: “Irska zvijezda je zahvalna našem premijeru za promoviranje problema zemalja trećeg svijeta u ime talijanske vlade.” Bono se s time nije složio, pa je Berlusconiu poslao pismo u kojem stoji: “Gospodine Berlusconi, iako sam počašćen što ste me stavili u svoju brošuru, ipak se osjećam i dosta iskorišteno.”

Bono se također prisjeća njihovog susreta na koncertu G8 u Škotskoj gdje se premijer, u društvu ostalih svjetskih vođa, obvezao i potpisao da će provesti obećanja za pomoć siromašnima.

Muziku podržava

Po nekim računicama, Italija bi za tako nešto do 2010. godine morala udvostručiti svoje izdatke, što Bono komentira: “Ako je vaša obveza stvarna i ako je vaš potpis vjerodostojan, cijeli svijet bi želio znati kako to mislite postići.”

Izbori u Italiji će se održati slijedeći tjedan (9. i 10. travnja), a kako će ovaj događaj utjecati na Berluscnoijeve glasaće, zagovornike i protivnike, vidjet će se u rezultatima.

Muziku podržava