Behemoth najuren iz Rusije zbog radnih viza

655

Poljski metalci Behemoth morali su napustiti Rusiju i otkazati preostali dio turneje zbog problema s radnim vizama.

Naime, prije koncerta u gradu Yekaterinburgu, sedmero članova benda i tour ekipe završilo je u imigracijskom uredu, a nakon toga i na sudu, gdje im je izrečena kazna od 2000 rubalja svakome (oko 2500 kuna) i naloženo da što prije napuste Rusiju. Iako su mediji počeli nagađati kako se radi o slučaju sličnom onom s Pussy Riot, frontman Behemotha Adam ‘Nergal’ Darski izjavio je da je do problema došlo zbog radnih viza.“Bili smo zadržani od strane imigracijskih službi pod izgovorom da nam ne valjaju vize. Kada sam rekao da se nećemo micati iz kluba bez nazočnosti nekoga iz poljskog veleposlanstva, prijetili su nam silom. Odveli su nas u autobusu, u društvu oko 10 policajaca, u Federalni imigracijski ured (FMS). Pokušali smo telefonom stupiti u kontakt s poljskim konzulatom u Yekaterinburgu, ali nitko se nije javljao…” napisao je Nergal na Facebook profilu Behemotha.

Referirajući se na kaznu, za poljski TV kanal Polsat News je izjavio: “Činilo se kao da smo zapravo dobili jako ljubaznog suca. I mudrog, jer je to humana odluka… osjećao sam kao da je suosjećao s nama. Mi samo zapravo dobili minimalnu kaznu s preporukom kako moramo napustiti Rusiju što je brže moguće”.

Od 13 planiranih, Behemoth je održao samo četiri koncerta, a povodom novonastale situacije, Nergal se ispričao ruskim fanovima, zato što je bend prisiljen otkazati veći dio turneje.

Muziku podržava