Bečka koncertna godina nudi za svakoga po nešto

Muzika.hr
639

Popis koncerata koji će se u 2013. godini održati u glavnom gradu Austrije je pozamašan, a ulaznice za neke od njih su već u potpunosti rasprodane, kao primjerice za koncert skupine Mumford & Sons koji će se održati 7. ožujka u Gasometeru ili koncert Pink koji je najavljen za 9. ožujka u Stadthalleu.

Ulaznice za koncert Eltona Johna koji će se održati 18. lipnja u Stadthalle su tek puštene u prodaju tako da ljubitelji slavnog Britanca još uvijek nemaju razloga za brigu.

Mlade obožavateljice Justina Biebera na svoje će doći 30. ožujka u Stadthalle, dok je koncert Nelly Furtado najavljen za 8. ožujka, a održat će se u klubu Gasometer.

Muziku podržava

25. travnja slijedi koncert Ellie Goulding u WUK-u, dok će se nastup Lane Del Ray održati 19. travnja također u Gasometeru. 13. lipnja u Stadthalle stiže Alicia Keys, 11. lipnja Eric Clapton, nakon čega 20. lipnja slijedi koncert Marka Knopflera.

Za 9. je srpnja u Stadthalle najavljen koncert Rihanne, a poprište četiri velika open-air koncerta će biti hipodrom Krieau koji će 27. svibnja ugostiti Bon Jovija, nakon čega 29. svibnja slijedi koncert Green Daya, dok 29. lipnja gostuju Die Ärzte, a za 17. srpnja je najavljen veliki koncert Robbiea Williamsa.

Najuspješnija rock produkcija današnjice, “The Wall” Rogera Watersa najavljena je za 23. kolovoza na stadionu Ernst-Happel, dok će starija publika na svoje doći nastupima Alana Parsonsa (22. ožujka, Gasometer) i Petera Gabriela (3. listopada, Stadthalle).

Muziku podržava