Beč i Bratislava pod znakom Waves festivala i konferencije

Promo članak
778

Od 30. rujna do 4. listopada u Beču i Bratislavi na rasporedu je novo izdanje glazbenog festivala i konferencije Waves Vienna, odnosno Waves Bratislava.

Kao mjesto gdje se spaja glazbena scena, ali i glazbeni vizionari današnjice, Waves ima cilj povezati sve sudionike, od glazbenika, preko organizatora i izdavača do medija, te potaknuti umrežavanje u Europi i raspravu o održivim modelima i financiranju. Beč i Bratislava ujedinjeni su pod znakom Waves, a sve se događa u najznačajnijim klubovima, na jedinstvenim lokacijama te u javnom prostoru kroz seriju predavanja, radionica, ali i bogatog glazbenog programa.

Moto konferencije i festivala je ‘Istok susreće Zapad‘; a svake godine posebno se predstave odabrane zemlje te se njihovim glazbenim scenama posvećuje dio glazbenog programa kao i dio predavanja te konferencijskog dijela. Ovo izdanje Wavesa u fokus stavlja Baltičke zemlje Estoniju, Litvu i Latviju.Recept za Beč i Bratislavu je isti. Gradski klubovi, umreženi kroz 4 dana, dom su međunarodnim izvođačima i programima, a dnevni dio je rezerviran za konferenciju i rasprave o trenutnom stanju glazbene industrije.Dnevni konferencijski dio iz godine u godinu postaje sve jači u ponudi, a impresivna je ovogodišnja lista govornika i panelista koji govore o trenutnom stanju, ali i budućnosti glazbene industrije. Na Waves dolazi Michael Breidenbrücker, suosnivač LastFM-a, Rebecca Ayres iz Liverpool Sound City konferencije i festivala, Julia Gudzent iz njemačkog Melt! festivala, Almudena Heredero s Primavera festivala, dok Hrvatsku predstavljaju Edo Plovanić, suosnivač portala Muzika.hr, i Dijana Lakuš. Potpunu listu govornika provjerite na službenoj stranici Wavesa.

Tematski će predavanja odgovoriti na pitanja kako si glazbenik može osigurati dobrog agenta, koliko festivali mijenjaju zajednicu, te primjerice kako vaša glazba može završiti na filmu, a dotaknut će se i nama bliske klubske scene na Balkanu.

Muziku podržava

Međunarodna lista izvođača znači i jako bogat glazbeni program i lov na nove nove talente. Ove godine se na pozornice klubova u Beču i Bratislavi penju electropop trojac iz Bratislave Buy Her Sugar, sanjiva Alina Orlova iz Litve, poljski Cosovel, kanadski Synthpop, dark wave bend Austra ili engleska post-punk diva Ebony Bones. Hrvatski predstavnici su Jonathan koji nastupaju u Bratislavi, te Trees of Maine, koji nastupaju u Beču.

Kao partner festivala Muzika.hr je osigurala jeftinije ulaznice koje vas vode na konferencijski i glazbeni program Waves Vienna i Bratislava. Broj ulaznica je ograničen, a možete ih kupiti na www.tixy.sk.

Muziku podržava