Barbra Streisand ušla u povijest Billboardova 200 charta

Muzika.hr - Glasno i jasno!
507

Barbra Streisand ovoga je tjedna ostvarila uspjeh za povijest na službenoj Billboardovoj ljestvici albuma, Billboard 200.

Legendarna pjevačica to je postigla s upravo objavljenim novim studijskim uratkom “Release Me” koji joj je omogućio da postane prvi izvođač u povijesti kojem je pošlo za rukom da na njoj ‘zakuca’ više od dva Top 10 albuma u svakom desetljeću od ’60-ih godina prošlog stoljeća.

Album je debitirao na 7. mjestu, a u prvom tjednu po objavi prodao se u 44.000 kopija.

Muziku podržava

Streisand je također postala prvi izvođač kojem je pošlo za rukom da na spomenutoj ljestvici ostvari Top 10 uspjeh u svakoj dekadi od ’60-ih – njezino prošlogodišnje izdanje “What Matters Most” dospjelo je do 4. mjesta.

“Release Me” je njezin 32. američki Top 10 album kojim je samo nastavila svoju vladavinu na ljestvici izvođačica s najviše Billboard 200 Top 10 albuma u povijesti.

No do preuzimanja trona ljestvice glazbenika s najviše Billboard 200 Top 10 albuma u povijesti još treba preskočiti Franka Sinatru (33) i The Rolling Stonese (36).

Inače, “Release Me” je set sastavljen od nikada ranije objavljenih materijala koje je Streisand snimila tijekom svoje više od pet desetljeća duge i iznimno uspješne karijere.

Svoj Billboard 200 chart debi ostvarila je 13. travnja 1963. s albumom “The Barbra Streisand Album”.

Muziku podržava
Stisni