Barbari s “Ma nema veze” na putu do “Santa Barbare”

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1412

Istarski Barbari nakon albuma prvijenca “Monfiorenzo Underground
spremaju i drugi album “Santa Barbara” od čijeg nas izlaska dijeli nekih mjesec dana.

“Najčešća tematika u mojim pjesmama je ona ljubavna tako da se većinski proteže i na našem drugom albumu. Ono što je do sada napravljeno zvuči puno kompletnije i zrelije od prethodnog albuma, nije nas bilo strah biti ono što jesmo. Bitno je napomenuti da ovo nije Barbara Munjas i prateći bend, već su to Barbari, bend u kojem iz svakog od nas pršti kreativa. Ljudi najčešće prepoznaju ime Barbara Munjas, ali tek moraju upoznati genijalce kao što su Alen Bernobić, Dino Kalčić, Ivan Benažić Benza, Luka Berić i Goran Salvi koji daju toliki doprinos današnjoj hrvatskoj sceni da se to ne smije zapostaviti. Oni daju svaki atom sebe u naš bend i da nije tako ništa od toga nebi postojalo. Isto tako, naš dugogodišnji prijatelj, istarski glazbenik i producent Marko Kalčić, je neizostavna karika cijelog ovog projekta, a u kombinaciji s Alenom Bernobićem koji je pjesme i pisao jednostavno su tim kakav bi svaki bend poželio” rekla nam je Barbara o nadolazećoj “Santa Barbari”.

Prvi singl naslova “Ma nema veze“, čiji su autori glazbe Barbara i Alen Bernobić, dobio je vizualni identitet za koji je zaslužna prijateljica benda Ira Tomić. Irina ideja za video bila je da se ne drže tematike pjesme, već da idu na to da spot bude oku ugodan. Barbara se narolala cijelu noć tijekom snimanja spota, što nije bilo lako s obzirom da rolala nije 10-ak godina.

“Pjesma je fiktivna priča o razlazu u kojem sam, eto, u ovoj priči ja ostala bez svega, rasutog srca, zgažene duše… No, sve je prebrodivo i sve je premostivo, barem u ovoj priči, a s druge strane prokletstvo je odavno palo i sudbina bez milosti prži gadove” komentirala je Munjas novi singl.

Muziku podržava
Stisni