Art & Clubbing u Rijeci

Edo Plovanić
1229

Udruga Drugo more već nekoliko godina organizira subkulturni doživljaj spajanjem glazbene i ine umjetnosti. Ove jeseni su nam priredili jedan art i dva clubbing doživljaja. Art u HKD-u (OOUR: To be confirmed), a Clubbing u klubu 2 lava. Za clubbing su zaduženi večeras, 4.11.2005., DeeJane Slatka te sutra Blax-Nite (by Priključak).

OOUR “To be confirmed”
Autori koncepta: OOUR
Koreografija i izvedba: Selma Banich, Sandra Banić i Zrinka Užbinec
Dramaturgija: Ivana Ivković
Glazba: Adam Semijalac
Svjetlo: Ana Banić
Izrada kostima: Jasminka Cvrlje
Produkcija : OOUR
Trajanje: 40 min.
OOUR je koautorska inicijativa koju je pokrenula grupa autora različitih područja umjetničkih djelovanja. Do sada je koautorska inicijativa OOUR realizirala projekte: Limb (2003.), Blackbox-The First Box (2004.) i Orangecut (2004.)

To be confirmed
evo vremena suočenog
s postojanjem kao takvim,

Muziku podržava

da bi osjećali da ima
nešto misteriozno u
kontinuumu i da ne bi
bili previše zapanjeni
neuspješnim pokušajima
njegovog korištenja
pri preciznom
definiranju prirode,

evo postojanja suočenog s vremenom kao takvim, da bi osjećali da
ima nešto

DeeJane Slatka “Med i mlijeko”
Med i mlijeko – provjereno ukusni recepti starih i novih muzika! Gruve i shejke miješa, toči i servira DeeJane Slatka.
DeeJane Slatka je Katarina Višnar, Rodom je iz Lovrana, djeluje u Ljubljani: Doktorirala je na arhitekturi, radi konzervatorica za arhitektonsku baštinu, djeluje kao društvena aktivistica i glazbena kritičarka te didžejka. Udomaćila se je na Radiu Študent te u alternativnim ljubljanskim klubovima – prije svega onim unutar Metelkove. Unutar glazbe najradije se nalazi u kombinacijama melodija koje oduzimaju dah, u privlačnim plesnim ritmova i glazbi jasne ljevičarske optike.

Priljučak: “Blax-nite”
Blax-Nite by Priključak – Hard Funk hase themes! Fat breakbeats & grooves for the bedroom and dancefloor! BaadaAssss ‘tude! Tongue-in-cheek ass-kicking style! Tight, tight, tight and funky as hell!

Priključak započinje s emitiranjem 2000. godine. Do danas u eter Radio Rijeke pušteno je 280 emisija. U svojim počecima Priključak se bavi techno fenomenom u širem smislu od funkcionalnog termina za plesnu elektronsku glazbu. Predstavlja najznačajnije diskografske etikete i autore s ciljem da što točnije definira pojam techna, kao i njegov velik utjecaj na razvoj glazbe, glazbenu produkciju 90-tih godina prošlog stoljeća i aktualna produkcijska stremljenja.

Techno kao princip stvaranja i pogleda na glazbu prisutan je među novim glazbenicima, bilo da je riječ o računalnim individuama zatvorenim u spavaćim sobama ili pak bendovima u garaži. Nakon definicije techna, Priključak daje sve više prostora novim glazbenim oblicima te preusmjerava težište na kompjutersku glazbu. Unazad 50-tak emisija, rubrikom Timeless, izgrađuje okosnicu na samoj glazbi ne mareći za vrijeme njezina nastanka ili žanr. Namjera je ukazati na poveznice pojedinih pravaca, s pažnjom na pojave inovatora i stilske eksperimente koji su nastali prije formiranja žanrovski ograničenih medijskih ladica i hypea mainstreama. Glazba je na taj način jedna, različito strukturirana bezgranična sonična paleta. Slušajte Priključak otvorenih ušiju!

Art & Clubbing, Rijeka, 4. – 5. 11. 2005.
4. studeni 2005. u 20.00 HKD na Sušaku, Strossmayerova 1
OOUR “To be confirmed”
u 22.00 Klub 2 Lava
DeeJane Slatka: Med i mlijeko

5. studeni 2005. u 22.00 Klub 2 Lava
Blax-Nite by Priključak

organizatori: Drugo more
Program su podržali Ministarstvo kulture RH, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka

Muziku podržava