Arctic Monkeys u pohodu na veće klubove

1703

Nakon što odrade rasprodanu britansku turneju, iz štaba grupe Arctic Monkeys, najavljuju pohod na Sjevernu Ameriku. Grupa je u listopadu 2005.-te, s tek jednim službeno objavljenim singlom – “I Bet You Look Good On The Dancefloor“, diljem Amerike odradila mini-turneju. Za njih su tada bili rezervirani tek omanji rock klubovi.

Ovoga puta Arctic Monkeys će, krenuvši 13. ožujka iz San Franciska, prodrmati prostorije većeg kapaciteta, tipa njujoršku halu Webster koja prima 3 000 ljudi ili kazalište Henry Fonda u LA-u u koje se može ugurati 1 000 fanova. Najavljena turneja veliki je uspjeh benda čiji se prvijenac “Whateter People Say I Am, That’s What I’m Not” s nestrpljenjem očekuje: u Velikoj Britaniji 23. siječnja, u Europi 30. siječnja i u Americi 21. veljače.

Drugi singl “When the Sun Goes Down” već je proglašen za singl tjedna magazina New Musical Express, a grupu je ugledni tjednik The Guardian proglasio ‘zvukom godine’.

Video spot za “When the Sun Goes Down” bit će popraćen s jedanaest-minutnim filmom na čijoj je izradi sudjelovao i britanski redatelj Shane Meadows (“Dead Man Shoes”, “Once Upon A Time In The Midlands” i “Twenty Four Seven”).

Muziku podržava