Arctic Monkeys – preko singla do svjetske slave

2098

To što iza sebe nemaju niti jedan primjerak zgotovljenog CD-a, grupu Arctic Monkeys nije spriječilo da nakon što su u lipnju 2005. potpisali za Domino Recording, svoj pilot singl “I Bet You Look Good On The Dancefloor” rasprodaju u tridesetak tisuća primjeraka – nemojmo zanemariti činjenicu da je samo u prvome danu prodaje pograbljeno 11.000 primjeraka.

Prodana u tolikoj tiraži, pjesma “I Bet You Look Good On The Dancefloor” je postala njihova karta u džepu kojom su tijekom cijele godine putovali diljem Europe i Amerike te održavali što skrivne, a što rasprodane koncerte.Iako većina još uvijek nema blage veze kako izgleda pjevač i gitarist grupe, Alex Turner, britanski glazbeni časopis – NME, proglasio ga je za najcool glazbenika 2005. godine. Istovremeno je prema istom tjedniku “I Bet You Look Good On The Dancefloor” bila pri samom vrhu najtraženijih ovogodišnjih singlova, a videospot je za tu pjesmu u rujnu bio proglašen kao najbolji i najtraženiji.

I sada su nove britanske uzdanice za 16. siječnja pripremile drugi singl “When The Sun Goes Down“. CD singl bit će popraćen s još dvije pjesme: “Stickin’ To The Floor” i “7” dok će se ljubitelji “7”-a zadovoljiti s jednom pratećom stvari “Settle For A Draw”.

Novi singl uvod je u izlazak dugočekivanog prvijenaca “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not“. Prvijenac će na tržištu osvanuti zadnjeg dana mjeseca siječnja 2006.

Muziku podržava