Arch Enemy i Korpiklaani na Metal Campu

1194

Švedski melodic death metalci Arch Enemy najjače su ime u paleti bendova koji su potvrdili nastup na Metal Campu 08.

Nakon što su prije dvije godine u posljednji trenutak, dan prije koncerta, otkazali svoj nastup na ovom festivalu, sada je eto, ipak došao red i na njih da se predstave publici u Tolminu.

Svoj su, drugi uzastopni, nastup potvrdili i finski ‘humpperi’ Korpiklaani, te Švicarci Eluveitie, koji su lani održali možda i najbolji show na cijelom festivalu. Uz njih, izvjesni su i nastupi svježe najavljenih October File, Biomechanical i Misery Speaks.

Muziku podržava

Jedna od posebnosti ovog festivala, koji se, podsjećamo, održava u prekrasnom okruženju Triglavskog nacionalnog parka, na ušću Tolminke u Soču, od prošle godine je i njegovo sedmodnevno trajanje.

I dok prvi i posljednji dani uglavnom služe za okupljanje, popratne sadržaje (istina bogate), odnosno odmor i pakiranje za povratak, centralni dio događanja su ipak petodnevni koncerti, na kojima se iz godine u godinu okupljaju sve reprezentativnija imena.

Ako do sada netko nije obratio punu pozornost na to, reći ćemo da je termin ovogodišnjeg festivala bitno izmijenjen. Naime, uz to što je ‘preseljen’ s kraja na početak srpnja, on će trajati od četvrtka pa do srijede, odnosno od 3. do 9. srpnja. Što znači da kraj vikenda neće označiti i finale festivala, već će se mnoga događanja preseliti u prvu polovicu drugog tjedna mjeseca srpnja. A kako će izgledati program po danima, objavit ćemo uskoro.

I na kraju spomenimo da je organizator ‘izašao’ i s cijenama ulaznica, pa će tako sedmodnevna ulaznica koštati 114 €, trodnevna (4.-6.07.) 84 €, a jednodnevna (dan po izboru) 49 €. U ove je cijene uključen i kamping, a sve ostale informacije mogu se vidjeti na službenoj stranici festivala.

Potvrđeni bendovi:
Alestorm
Apocalyptica
Arch Enemy
Behemoth
Biomechanical
Brainstorm
Catamenia
Celtic Frost
Dark Fortress
Dead Beyond Buried
Drone
Eluveitie
Fear My Thoughts
Finntroll
Gorilla Monsoon
Hate
Heaven Shall Burn
Helloween
In Flames
Korpiklaani
Legion Of The Damned
Machinemade God
Mercenary
Ministry
Misery Speaks
Morbid Angel
Mystic Prophecy
October File
Rage
Skyforger
Soilwork
Subway To Sally
Sybreed
Tankard
Textures
The Sorrow
Wintersun

Muziku podržava