Nakon što se pojavila serija pomalo kriptičnih plakata čiji zajednički nazivnik je logotip Aphex Twina, fanovi diljem svijeta počeli su nagađati o njihovom značenju, ispravno zaključivši kako nam vrlo vjerojatno stiže novi materijal pomaknutog producenta.

Ubrzo nakon plakata stigla je i press objava, iz koje se na prvu ne može iščitati ništa. Formirana na komadu papira koji predstavlja tekstualnu najavu novog EP-a “Collapse”, sadrži reljefnu distorziju koja izgleda poput optičke varke, a da bi izbjegli opisivanje najnovije pošalice iz ureda matičnog mu “Warp Records”, objavu pogledajte ispod.

Aphex Twin, Collapse EP

Muziku podržava

Uskoro je postalo i službeno kako Aphex Twin planira lansirati novi materijal čija premijera je bila zakazana na Adult Swim Networku, podružnici Cartoon Networka. Ipak, do premijere nije došlo jer je glazbeni video za pjesmu “T69 Collapse” pao na Hardingovom testu, alatu koji ocjenjuje sigurnost video zapisa od opasnosti epileptičkog napada.

Tipično za našeg najdražeg čudaka iz Cornwalla. I kad se činilo da će online premijera doći nešto kasnije danas popodne se spot pojavio na internetu uz popratnu informaciju kako će novi EP “Collapse” ugledati svijetlo dana 14. rujna. I ništa od toga ne bi bilo čudno da video zapis uz gore spomenutu numeru nije suludi trip u maniri hit-filma “Hakeri” iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Režiju potpisuje njegov stalni suradnik Weirdcore, a spot možete pogledati ispod. Upozorenje, spot zaista može izazvati epileptički napadaj.

Aphex Twin je za ovu godinu najavio samo dva nastupa. Prvi u Berlinu u dvorani Funkhaus, a posebno veseli činjenica da se Richard D. James vraća u njemačku prijestolnicu nakon 15 godina izbivanja. Drugi, nama bliži nastup je na C2C festivalu u Torinu.

11 Shares
Muziku podržava