Ante Cash: “Harmonika je moja super moć!”

Leonora Bedić
1563

Nakon Grette, novi finalist kojeg predstavljamo za glavnu večer Karlovačko RockOff festivala je karizmatični reper Ante Cash iz Imotskog.

2005. je zainteresirao publiku debitantskim albumom “U ime Oca i Novca“, a nakon toga i osvojio YouTube pjesmom “Moja cikla“, koja predstavlja parodiju na Severininu “Štiklu”.Drugi album “Gotovinski popust” sa sobom je donio i suradnju s Edom
Maajkom na pjesmi “Đe si buraz“, a nakon toga se proslavio pjesmom “Nema cijene” koja je postala službena himna Hrvatskog
olimpijskog odbora.Treće izdanje najavio je za ovu jesen, a predstavio ga je singlovima
Danke Deutschland” i “Cigla je stigla” te “Vatrenim zmajevima“, koji su postali veliki hit na YouTube, sudeći prema klikovima. Povodom odlaska u finale, Ante je s nama podijelio neke od dojmova, spomenuo buduće planove te nadodao kako se ne bi čudio da se i Vakula pojavi u petak, 9. listopada, na finalu.

Ante, jedini si reper među finalistima. Kakav je osjećaj biti među rockerima?
Volim ja distorziju, a i nema toliko žanrovske razlike među nama, svi smo mi neka polualternativna spika i to je to. Naše stvari na liveu su sve nekakav punk, što je onda fora slušateljima jer čuju pjesme koje znaju u skroz drukčijem aranžmanu.

Muziku podržava

Svojim komentarima si nasmijavao sve prisutne, od publike do žirija. Ipak, koji je tebi osobno bio najzabavniji trenutak RockOffa?
Najzabavniji dio Rockoffa mi je bio Karlovačko (smijeh). Ali i sve ostalo!

Koje su tvoje najznačajnije prednosti u usporedbi s ostalim kandidatima po kojima bi trebao pobijediti na ovogodišnjem izdanju?
Harmonika je moja super moć!

Kako je Vakula reagirao na tvoj aktualni singl i možemo li ga očekivati na finalnoj večeri?

Reagiro je odlično. Ne znam hoće li se pojavit, ali nije da bi me čudilo!

Što možemo očekivati od trećeg studijskog albuma?
Album će biti vrh. Osim stvari koje su već izašle, na njemu je još i suradnja s Klapom Šibenik iz Zadra i neke solo stvari. Moja filozofija izdavanja je da sad odmah nakon albuma idemo s novim singlovima koji su friški, dakle nisu na albumu. Tako da radimo non stop.

Kada je riječ o glazbi, što te najviše ispunjava i motivira?
Svaki dio ovog posla je fantazija, fala Bogu što mogu to raditi. Ipak bih izdvojio moment u kojem nastaje pjesma kao najzanimljiviji.

Muziku podržava