Čini se da će se riječ ‘reunion’ i u 2018. još jako puno puta spominjati, pa čak i kada je riječ o neprežaljenoj Panteri čiji je rad prije 15 godina nažalost prekinut.

Nakon Dimebagove smrti 2004. to je i tema kojoj se rijetko pridavalo neke značajnije nade. Bilo je tu i ideja da Dimebaga na gitari zamijeni Zakk Wylde iz Black Label Societyja, do 2015. kada je Rockstar Mayhem Festival pokušavao izazvati reunion, ali je bend odbio.

Phil Anselmo je sada u nedavnom intervjuu za magazin Metal Wani iskazao želju za reunionom ako to želi i ostatak benda. “Mislim da bi to bila odlična ideja ako i svi ostali misle da je to odlična ideja. Samo bih htio reći da ako će svi biti za to, mogu sigurno računati na mene. No ako svi nisu zainteresirani, onda nije legitimno.

Muziku podržava

S druge strane mi i dalje pamtimo upornost Vinnieja Paula, ujedno i Dimebagovog brata, koji je nebrojeno puta izjavio kako se reunion nikada neće dogoditi. S obzirom da je prije nešto više od godinu dana izjavio i kako je tužno što je Anselmo napravio podosta stvari koje su iskvarile sliku Pantere otkako se bend razišao, nismo toliko sigurni hoće li ikada doći do pregovora. Također, tu su i drugi projekti kojima su se Anselmo i Vinnie posvetili.

No živi bili pa vidjeli, ipak su se i neka veća imena proteklih godina ponovno okupila, usprkos raznim obećanjima i poricanjem bilo kakvih prilika za reunionima. Neki će možda čvrsto stajati iza svoje riječi, neki će promijeniti mišljenje zbog novca, a neki zbog nekih drugih poštenijih razloga. Ipak, ništa nije nemoguće.

Muziku podržava