Djecu i odrasle zabavljat će zmajevi, Lego likovi, psići, igračke, golubovi, bijesne ptice, lavovi, kućni ljubimci i – Pokemon Ryan Reynolds!

U prethodnom tekstu koji najavljuje filmove koji će igrati 2019. izjavili smo da animirani filmovi zaslužuju zaseban tekst – i evo ga! Animirani filmovi poredani su po očekivanim datumima  premijera u hrvatskim kinima koje smo dobili od domaćih distributera i kinoprikazivača, a na listi se ne nalaze filmovi koji još nisu potvrđeni, ali će sigurno igrati u našim kinima kao što su animirana verzija ”Obitelji Addams” ili ”Snježno kraljevstvo 2” koje će igrati krajem ove godine, ali možda i početkom sljedeće.

1”Kako izdresirati zmaja: Skriveni svijet” (”How to Train Your Dragon: The Hidden World”) – 31.01.

Nastavak priče o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočiš s nepoznatim. Sve je počelo kao nevjerojatno prijateljstvo između mladog Vikinga i strašnog zmaja Noćni bijes. A kada se Štucko i Bezubica iznenada susreću sa ženskom vrstom Noćnog bijesa, moraju napustiti jedinstveni dom kojeg su poznavali i otputovati u skriveni svijet za koji većina Vikinga vjeruje da je samo mit.

2”Alita: Anđeo borbe” (”Alita: Battle Angel”) – 14.02.

Akcijski cyberpunk film, adaptacija mange u režiji Roberta Rodrigueza i produkciji Jamesa Camerona. Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, a glavna junakinja je Alita koje pati od amnezije i traži istinu o svom porijeklu, a pomaže joj cyber liječnik Ido. U glavnim ulogama su Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly i Mahershala Ali.

3”Lego film 2” (”The Lego Movie 2: The Second Part”) – 21.02.

Nastavak hvaljenog ”Lego filma” nastavlja radnju na mjestu gdje je završio prvi film. Bricksburg je sada zastrašujuća postapokaliptična pustoš u stilu Mad Maxa. Emmet je i dalje neizmjerno sretan kao i uvijek, ali kad zarobe Wyldstyle, mora se vratiti u stvarni svijet i spasiti je.

4”Korgi: Kraljevski pas velikog srca” (”The Queen’s Corgi”) – 14.03.

Animirani film o omiljenoj vrsti pasa britanske kraljice Elizabete, velškim korgijima od kojih se još od djetinjstva ne odvaja. Rex je mali nevaljalac, ali ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tijekom putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Rex se uspijeva zaljubiti i otkriti svoj pravi identitet.

5”Čudesni park” (”Wonder Park”) – 11.04.

Priča o veličanstvenom zabavnom parku u kojem mašta vrckaste, talentirane djevojčice Jane oživljava i postaje stvarnost. Udružuje se sa životinjama u namjeri da spasi to čudesno mjesto.

6”Uglydolls” – 09.05.

Animirana glazbena pustolovina inspirirana globalnim fenomenom plišanih igračaka iz 2001. godine. Uglydolls se suočavaju s time što znači biti drugačiji, žele biti voljeni i konačno otkrivaju da je najvažnija stvar saznati tko si zaista.

7”Pokemon detektiv Pikachu” (”Pokémon Detective Pikachu”) – 09.05.

Igrani film u kojem je animiran lik Pokemona kojem glas daje – Ryan Reynolds. Radnja počinje kada jedan dječak nailazi na inteligentnog i strašno brbljavog Pokemona Pikachua koji želi biti detektiv.

8”Tajni život ljubimaca 2” (”The Secret Life of Pets 2”) – 06.06.

Film nastavlja priču iz prvog dijela te prati ljubimce kada ih nitko ne gleda, dok su gazde na poslu ili u školi. Glas Maxu umjesto osramoćenog Louisa C.K.-a daje Patton Oswalt, no u castingu je i sada kontroverzni Kevin Hart, a u nastavku će svoje glasove posuditi i Harrison Ford i Tiffany Haddish.

9”Priča o igračkama 4” (”Toy Story 4”) – 20.06.

Woody je oduvijek bio uvjeren u svoje mjesto u svijetu i da mu je prioritet brinuti se o djeci, bez obzira je li riječ o Bonnie ili Andyju. No, kada Bonnie doda novu igračku pod nazivom Forky u svoju spavaću sobu, Woody će morati proživjeti avanturu na putu sa starim i novim prijateljima…

10”Kralj lavova” (”The Lion King”) – 18.07.

Nova verzija animiranog klasika iz 1994., nastala uz puno računalno generirane animacije. Novost je i politički korektna odluka da je casting filma afroamerički, pa glasove likovima daju Donald Glover kao Simba, James Earl Jones koji reprizira ulogu kralja Mufase te  Beyoncé u ulozi Nale.

11”Angry Birds 2” (”The Angry Birds Movie 2”) – 15.08.

Nastavak filma iz 2016. godine, još jedno djelo nastalo kao adaptacija videoigre. Američku verziju sinkroniziraju Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader, Peter Dinklage i Leslie Jones.

12”Špijunaža i kamuflaža” (”Spies in Disguise”) – 12.09.

Animirana komedija o špijunu pretvorenom u – goluba! Superšpijun Lance Sterling (Will Smith) i znanstvenik Walter Beckett (Tom Holland) su potpune suprotnosti. Walter to nadoknađuje svojom inteligencijom i inovacijama, stvarajući superuređaje koje Lance koristi na svojim legendarnim misijama. No, kad dođe do neočekivanih događaja, Walter i Lance odjednom se moraju osloniti jedan na drugoga.

130 Shares