Američki bend Bongzilla sutra u Močvari

1059

Nakon otkazanog koncerta sastava High On Fire i Mastodon u Zagreb dolaze u srijedu (15.10.) Bongzilla, nove uzdanice diskografske kuće Relapse koja u ovom trenutku nudi najbolji izbor alternativnih, rock, bučnih i extremnih bendova. Uz Bongzillu će još nastupiti belgijski bend Blutch i domaće snage Bastinado. Ulaz za ovu manifestaciju je 30 kn.

Počevsi s radom sredinom 90-ih u gradu Madisonu, drzava Wisconsin, Bongzilla ubrzo postaju miljenici tamoŠnje publike. Nakon Što im je noise guru Steve Austin (Today Is The Day) isproducirao demo svijet ubrzo postaje njihov. Odradili su nekoliko East coast i West coast turneja (između ostalog na njma su svirali i s Today Is The Day, Neurosis, Shellac, Ire, Spazz, itd.), a evo sada dolaze i na njihovu drugu europsku. Ovaj THC-om inspirirani trio odlikuju ultra spori, masni, bluesy, bučni i žestoki rifovi nastali na ostavštini metal pionira Black Sabath i Led Zeppelin, urlajući mračan vokal i rastrgavajuće kaotična ritam sekcija.

Blutch dolaze iz zemlje poznate po pivu i čokoladi dolaze. Ovi momci sviraju spor, melankoličan, depresivan sludge core koji se najlakše može okarakterizirati kao spoj Neurosis, Shellac, Fumanchu, Nebule, Crowbar-a i Napalm Death! Dakle opet nas očekuje nas gomila buke koja prevrće želudac, a nerijetko od nje stradaju i bubnjići. U Zagreb dolaze promovirati svoj drugi album “Fra Diavolo” koji je pokupio hvalospjeve u Kerrangu (najcjenjenijem britanskom alternativnom časopisu). Bend je do sada odsvirao nekoliko mini turneja sa Hitch, Gone Bald, American Heritage, a jos su svirali i kao predgrupa Queens Of The Stone Age, D.O.A., The Dickies.

Nakon skoro godinu dana apstinencije u Močvari ponovno svira grupa Bastinado. Zagrebačka trojka koja izvodi stoner rock instrumentale. Kao DJ ‘zaigrat’ će Stonerrider

Muziku podržava