Amazon s AutoRip-om napada iTunes

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1280

‘Amazon AutoRip’ naziv je novog servisa stranice Amazon koji na računu korisnika sprema digitalne verzije pjesama kupljenih CD albuma.

Usluga je trenutno dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama i obuhvaća oko 50 tisuća CD albuma među kojima su i oni Adele, Michaela Jacksona i grupe Pink Floyd.

Katalog zasad sadrži samo najprodavanije CD-e unazad 15 godina, no planovi su daleko opsežniji: svaki kupac koji je od 1998. preko Amazona kupio bilo koji CD, uskoro bi trebao dobiti besplatnu MP3 kopiju istoga na svoj račun, što znači da će se morati obraditi nekoliko milijuna CD izdanja.

Muziku podržava

Iz Amazona navode kako će ova usluga pripomoći korisnicima u kreiranju digitalne fonoteke koju su dosad morali raditi ručno, prebacivanjem pjesama s CD-a u MP3 format, a zatim uploadanjem na svoj račun.

Naravno, ne treba zanemariti da Amazon drži oko 15% glazbenog tržišta među ‘cloud servisima’, pa se ovaj potez može tumačiti i kao priprema za napad na zakletog neprijatelja iTunes koji vlada s nešto više od 50% tržišta.

Muziku podržava
Stisni