Alice In Chains opet sviraju!

domination
2088

Nakon što smo se svi nemalo začudili kada smo na popisu bendova za austrijski festival ove godine ugledali Alice In Chains i pomislili da je to samo neslana šala, ovih dana stiglo je nekoliko vrlo zanimljivih vijesti i potvrda. Naime, mozak Alice In Chains i gitaristički mag – Jerry Cantrell na svom oficijalnom sajtu najavio je da se preživjeli članovi Alice In Chains spremaju na ljetnu turneju po europskim festivalima.

Jerry osim festivala najavljuje da je moguć čak i novi album, a fanovima objašnjava: “Sve se događa u hodu, mi pišemo knjigu onako kako ju i živimo. Osjećamo se jako dobro i još uvijek uživamo u sviranju, tako da smo odlučili izaći na pozornicu i svirati za sve one koji su nas podržavali i uživali u našoj glazbi kroz sve ove godine. Želimo proslaviti sve što smo postigli i još jednom odati počast našem velikom prijatelju.” Naravno, tu se radi o legendarnom pjevaču Layne Staleyju, koji je preminuo od overdosea 2002..

Jerry nastavlja: “Svirali smo s nekoliko pjevača koji su odlično otpjevali naše pjesme bez da su bezuspješno pokušavali biti klonovi Laynea. Koncerte ćemo odsvirati jer mislim da smo i nas trojica, koji smo još ovdje, bili punopravni članovi benda i još se držimo skupa. Layne više nije s nama i ovime ga ne želimo obezvrijediti i zaboraviti, već ga se još jednom sjetiti i krenuti dalje.”

Muziku podržava

Bubnjar, Kinney pak kaže: “Idemo probati, odsvirati te pjesme koje obožavamo, a nakon par američkih koncerata i europskih festivala ćemo vidjeti što dalje. Precizije zbilja ne znamo. Ali, ako naletimo na nekog kul frajera, zbilja bih volio probati snimiti nešto. Ako napravimo neke dobre pjesme, mislim da ćemo snimiti album, ali pod nekim drugim imenom. Mislim da bi bilo glupo uzeti nekoga i nastaviti kao Alice In Chains, jer ne pokušavamo nadomjestiti Laynea. Želimo još jednom svirati te pjesme, i ako se pokaže da je to prava stvar, vidjet ćemo. Ali zbilja želim naglasiti da se ovdje ne radi o situaciji ‘nemam love pa ajmo nešto zaraditi’ već zbilja želimo opet zabaviti naše fanove i prisjetiti se Laynea još jednom.”

Na ljetnoj turneji, Laynea će na mikrofonu vjerojatno zamijenit William DuVall, koji već neko vrijeme surađuje s Cantrellom na njegovim solo turnejama. “Imali smo probe s Willom i zbilja nam je zabavno. Ali, ipak smo još na samim počecima i ne znamo što će biti u vezi toga. On bi to definitivno mogao otpjevati, ali još nismo donijeli nikakve konačne odluke”, kaže Cantrell.

Osim spomenutog Nova Rock festivala u Austriji spominju se još neki datumi, ali za sada su potvrđeni samo koncerti za zagrijavanje u SAD tijekom ožujka. Podsjetimo da će na, nama dosta bliskom festivalu u Austriji, Chainsi nastupiti s velikanima poput Metallica, Guns n’ Roses, Tool, Placebo, Massive Attack i ostalima.

Muziku podržava