Zuji, zuji… Garbage

  1287

  Garbage

  Not Your Kind of People

  Datum izdanja: 15.05.2012.

  Izdavač: Stun Volume / Universal Music

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Automatic Systematic Habit
  2. Big Bright World
  3. Blood For Poppies
  4. Control
  5. Not Your Kind of People
  6. Felt
  7. I Hate Love
  8. Sugar
  9. Battle In Me
  10. Man On A Wire
  11. Beloved Freak

  Sedam dugih godina su poštovatelji grupe Garbage iščekivali nasljednika albuma “Bleed Like Me“.

  Not Your Kind of People” vjerojatno je adekvatan nasljednik, na
  kojem se u svakom trenutku osjeti da su ga radili studijski magovi koji
  znaju znanje i koji se drže zacrtanih koordinata.Novi Garbage je, otprilike, kao igra i selekcija hrvatske nogometne reprezentacije: svi mogu zabiti, to inače i rade, jedini je problem što to svi ne mogu raditi u isto vrijeme, nego netko mora preuzeti i manje atraktivne zadatke (obrana i vezni red, jel?). Ne čudi možda što su najuspjelije snimke one koje zvuče kao da su najjednostavnije načinjene i kao da se ideje unutar pjesme sudaraju i povremeno stvaraju konfuznu zvučnu masu. Inače obećavajuća “Control” stenje i fercera pod naletom nadobudnih producenata i aranžera, potpisanih i nepotpisanih, a i kod ostalih (“Battle in Me“, npr.) osjećaju se posljedice prevelikog igranja za miks pultom, računalom i egzotičnim zvukovima.I dalje je to alter-pop rock koji cilja na generaciju koja se zakačila na “Stupid Girl” i “Only Happy When It Rains”, a danas opako naginje onoj prilično popularnoj, no zeznutoj klasifikaciji – hipsteri.“Not Your Kind of People” počinje potencijalnim singlom, moćnom tutnjavom “Automatic Systematic Habit” koja pati od ‘mrvicu previše’ zujanja, nečeg što će se osjećati u pojedinim segmentima i u ostatku ovog tričetvrtsatnog albuma.

  Indie disco reggae stvarčica “Blood For Poppies” odabrana je da bude singl, a iako je riječ o dopadljivoj poskočici, teško je oteti se dojmu da je to slabija pjesma na albumu, koja možda učini svoje na top-listama, no mogla bi stvoriti dojam da je riječ o slabijem albumu nego što jest. Zato album kradu dvije mirnije teme, naslovna i “Beloved Freak” – potonja sadrži komad muzike Klausa Nomija, “Big Bright World” nešto riječi Dylana Thomasa, a “I Hate Love” zvuči poput Madonne koja želi snimiti nešto za nezavisnu dance scenu, kao i “Sugar“.

  “Not Your Kind of People” solidan je spoj darovitih muzičara koji su bez većeg osobnog uključivanja odlučili igrati na sigurno, miješati provjerene recepte, s predvidljivim uspjehom. Fanovi grupe pozdravit će ovakvu ploču, no pitanje je koliko je “Not Your Kind of People” bitna za trenutnu muzičku scenu. Ploča se preporuča živčanijim ljubiteljima Lane Del Rey.

  Muziku podržava