Živi i sviraj prema kodeksu

  837

  Terror

  Live By The Code

  Datum izdanja: 05.04.2013.

  Izdavač: Century Media

  Žanr: Hardcore

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Most High
  2. Not Impressed
  3. Cold Truth
  4. I’m Only Stronger
  5. Live By The Code
  6. The Good Die Young
  7. Shot of Reality
  8. Hard Lessons
  9. Invasion
  10. Nothing In Your Head
  11. One Blood

  Ako ikoji žanr možemo nazvati vjerodostojnim ili upornim ili jasnim ili jednostavnim ili direktnim ili pouzdanim – to je definitivno hardcore!

  Slično kao što metalizirani i vjerojatno najrazvikaniji pripadnik scene – Hatebreed – radi, tako i Terror iz Los Angelesa prati recept u kojemu mnogi mogu reći da slušanjem jednog albuma znaju i sve ostale. I Terror su jedan od onih kojima to služi na čast. Kao što i naziv album kaže – sve je to prema kodeksu iliti – po PS-u.

  Iako osnovani tek u ovom stoljeću, jako zadiru u ’90-e., a popis članova i bivših članova benda jasno pokazuje da se radi o jednostavnom udruživanju prokušanih snaga. Bendovi Blood Has Been Shed, Integrity, Armored Saint, First Blood, Down To Nothing, pa čak i spomenuti Hatebreed (Frank Novinec) samo popunjavaju sliku koju stvaraju partneri s druge strane Amerike – Sick of it All, Madball i Agnostic Front. Dodajte tome činjenicu da je vokal Scott Vogel mala legenda na sceni i eto vam garancije da je “Live By The Code” 27 minuta čistog hardcorea, prekrcanog logičnim temama i ritmovima.

  Kad čujete urlanje “Fighting against the grain, live by the code, the diehard remain / The ethics, traditions kept, live by the code, the freedom to live“, jasno vam je sve. Teme jedinstva, socijalne nepravde i životnih pravila koje čovjek mora kreirati za sebe. Po dvije i pol minute hardcore ‘peglaone’ ističu “Nothing In Your Head” i “The Good Die Young” i invazija ljudskih parazita na razigranoj (heavy solo i prava metalčuga) “Invasion“.

  Zbilja je teško naći nešto što nekome neće pasati u ovom hardcore receptu. Jednostavan cover CD-a (bend na vrućem kalifornijskom asfaltu), hardcore font, hardcore naziv i hardcore naslov. Čini se da je album mrvicu žešći i izravniji od prošlog “Keepers of the Faith”, ali kod hardcorea teško da možete očekivati opipljive razlike ili bilo kakav povod za veliku raspravu i debatu. Ono što metalci dobivaju sa Slayerom, a rockeri s AC/DC, to hardcore teškaši dobivaju s gotovo svakim novim albumom. Terror opasno i vjerno prati taj kodeks!

  Muziku podržava