Žestoko, žešće, najžešće

  1340

  Malevolent Creation

  Invidious Dimension

  Datum izdanja: 24.08.2010.

  Izdavač: Massacre Records

  Žanr: Death Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. United Hate
  2. Conflict Finalized
  3. Slaughterhouse
  4. Compulsive Face Breaker
  5. Lead Spitter
  6. Target Rich Envrionment
  7. Antagonized
  8. Born Again Hard
  9. Corruptor
  10. Invidious Dominion

  Tako bi se najlakše i najkraće opisao jedanaesti studijski uradak ovih američkih brutalaca, koji sadrži intro i devet pjesama smješteno u, uglavnom klasičnih, 35 death-metal minuta trajanja. Koje prođu brže negoli treba autobusu da dođe od jedne do druge stanice u razdaljini od 100 metara.

  Pravi ‘killing’ death metal s tematikom rata, ubijanja i mržnje, bez spore pjesme, s manijakalnim bubnjevima i brzim gitarama koje zvuče kao višecijevni raketni bacač, i s razularenim Brettom Hoffmanom na vokalu, zasigurno nijednog pristalicu death-metala ne može ostaviti ravnodušnim.

  Od prve pjesme “Uinted Hate” pa do zadnje “Individous Dominion” nema zastajkivanja a ni predaha, osim na prvih 25 sekundi pjesme “Target Rich Environment“.

  Da se razumijemo, Malevolenti od prvog albuma “The Ten Commandments” (1991.) sviraju brutalno brzi death-metal, ali čini mi se da u zadnjih nekoliko godina, točnije od albuma “The Will To Kill” 2002), njihova muzika poprima neku novu dimenziju.

  Modernog, a istovremeno opet tako prepoznatljivog i uvjerljivog američkog ‘old-school’ death metala, da njegova originalnost nijednom nije došla u pitanje.

  Muziku podržava