Zalutao u 2010. godinu

  864

  Eli 'Paperboy' Reed

  Come And Get It

  Datum izdanja: 10.08.2010.

  Izdavač: Capitol / Dallas Records

  Žanr: Pop, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Young Girl
  2. Name Calling
  3. Help Me
  4. Just Like Me
  5. Come And Get It
  6. Pick A Number
  7. I Found You Out
  8. Tell Me What I Wanna Hear
  9. Time Will Tell
  10. You Can Run On
  11. Pick Your Battles
  12. Explosion

  Izgleda da je najlakše napisati retro pop-soul album jer u posljednje vrijeme ih dobivamo veliku količinu od kojih su rijetki izvanserijski, a većina ih pada u prosjek ili ispod njega kao “Come and Get It!“.

  Eli ‘Paperboy’ Reed je bostonski pjevač koji iza sebe ima već dva nezavisna izdanja “Sings Walkin’ & Talkin’ & Other Smash Hits!” i “Roll With You” koja su prethodila ovogodišnjem “Come and Get It!”, debiju za neki major-label što je izborio nominacijom za ‘Breakthrough Artist of the Year’ na prošlogodišnjim MOJO Awardsima.

  Od vremena Amynog “Back to Black” naovamo, toliko autora se iskušalo soul-pop formom da je već teško popratiti tko nije pokušao napraviti nešto takvog. Eli se toliko ufurao u tu spiku da mu je i cijeli styling kao da je ispao iz ’60-ih. prošlog stoljeća, a i njegova glazba bolje da je ostala zakopana u ono vrijeme.

  Nema tu zapravo ničeg lošeg, ali niti dobrog jer sve pjesme su onako ljepuškasto melodične, bogatih trubača, jakog retro prizvuka, pa se sve svodi na serenadice za ljetnu terasu kakve pršte iz svakog bara na moru čiji gazda ne fura zabavnjake ili njihove kopije koji sviraju sve sa synthom i basom.

  Muziku podržava

  Nekoliko pjesmica (ne mogu se drugačije izraziti jer jednostavno sve imaju taj dječji, pomalo naivan pristup) se ipak ističe, poput “Found You Out“, “Pick A Number” ili “Just Like Me“, ali istopljeni s nizom veselih ‘tra-la-la’ melodija, brzo se istope u prosjek koji ne bi spasile niti mnogo jače skladbe od ovih.

  Slušajući Paperboya nisam mogao ne sjetiti se našeg retro-romantika Roberta ex-Fantomi Marekovića koji na sličan način obrađuje bolju prošlost, ali za razliku od njega, Eli je rođen po sretnom zvijezdom koja se zove Amerika, pa se uspio probiti do ‘velikog’ izdanja, te time u većoj mjeri promovirati vlastitu glazbu kojoj ipak kronično nedostaje originalnog pristupa.

  S ili bez albuma “Come and Get It!” svijet će ostati isti, pa tako i naši životi, a ako slučajno naiđete na ovaj album, preslušajte kako danas zvuči jedna od brojnih imitacija nekad popularnih pjevača kao što su Sam Cooke, Quincy Jones, James Brown, Otis Redding, Wilson Pickett…

  Muziku podržava