Zadovoljština za svako rock uho

  1597

  Clone Age

  Fuse

  Datum izdanja: 19.02.2016.

  Izdavač: Dallas Records

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Give Yourself To Me
  2. Should I Care
  3. We’ll Make It
  4. Addition
  5. My Little Miracle
  6. Wake Me Up
  7. Never Enough
  8. Save Me
  9. What’s My Name
  10. Alone

  Svaki bend ima svoju priču, ima uspone i padove, a kad pogledamo što su sve prošli čakovečki Clone Age, možemo jedino ustvrditi ‘Konačno!’.

  Clone Age postoje od 2002. godine, a tijekom vremena se promijenila hrpa članova. Posljednjih par godina, nakon nekoliko godina pauze, dečki su se vratili, zapeli na stvaranju pjesama, uspjeli doći do diskografa i konačno objavljuju novi album “Fuse“.Tko ih zna od prije, jasno mu je što može očekivati od albuma, dok bi se novi slušatelji mogli iznenaditi energijom koju bend prikazuje u ovih deset pjesama. Sve spada u sferu alternativnog rocka s američkog kontinenta, ali na naš način, prepun zanimljivih momenata koji bi mogli zadovoljiti svako rock uho.

  Naravno, od utjecaja se najjasnije očituju Foo Fightersi i svi njihovi srodnici što bi moglo albumu dati dodatnu komercijalnu notu ako ga se malo pogura, dok jedan veliki minus ide engleskom jeziku kojeg Hrvati još uvijek nisu prihvatili kod domaćih bendova, iako ovdje nemamo što lošeg reći niti za dikciju, niti za pjevanje, niti za stihove. Samo mogu reći da se nadam da će Hrvati već jednom to prebroditi…

  Muziku podržava

  Kad sve to spojimo, dobijemo jedan rafalan rock album alternativnog usmjerenja koji blista u svim svojim dijelovima. Zanimljivi vokali, poneka urnebesna solaža, nešto mračniji zvuk… Sve to daje cjelinu zbog koje bi “Fuse” trebao uspjeti i doći do šire mase ljudi.

  Već uvodna “Give Yourself To Me” je zgoditak kakvog bi Amerikanci prihvatili objeručke, bez ikakvog pitanja, bez ikakve sumnje. S takvim pjesmama se i najviše otkriva komercijalna strana benda jer ovo je pjesma koju bi normalne radio postaje vrlo rado puštale u svojem programu. Naravno, treba se malo potruditi prije i otkriti Clone Age…

  Should I Care” djeluje nešto smirenija u odnosu na “Give Yourself To Me”, ali i u njoj se osjeća kao da je Grohl imao prste, “We’ll Make It” je solidno zagrijavanje pred jedan od najpotentnijih hitova albuma “Addiction” koja ima refren koji nosi sve pred sobom. Ako bih imao priliku birati sljedeći singl s albuma, ne bih imao nikakve dvojbe po tom pitanju.

  Nakon uraganskog početka dolazi jedna mirnija stvar “My Little Miracle” koja tu izvrsno odgovara da sve malo smiri od užarene atmosfere, a nakon nje se ponovno tempo diže s posljednjim singlom “Wake Me Up” koja je ispolirana za komercijalni uspjeh, a do kraja albuma bih još istaknuo posljednju “Alone” koja na interesantan način zaokružuje priču.

  Mnogi dijelovi Hrvatske se bude i nuda nam kvalitetna rješenja za problem glazbene edukacije mladih koja i dalje preferira nešto lakše note u odnosu na rock i alternativni zvuk. Bilo kako bilo, sjever Hrvatske bi, ako se ovim tempom nastavi, sljedećih godina mogao imati pregršt odličnih bendova jer su u zadnje vrijeme mnogi napravili odlične stvari. Istina, Vlasta Popić se raspala, ali ništa zato kad postoji cijeli niz drugih bendova koji koračaju jednako sigurnim koracima.

  U toj priči Clone Age djeluju kao zicer jer imaju iza sebe pregršt iskustva, a i album kojeg vrijedi više put preslušati. “Fuse” nije revolucionaran, ali je jebeno dobar album koji lakoćom razbija sve iluzije kako je rock na respiratornim aparatima što mnogi žele ustvrditi. Razlozi tome leže u medijima koji ne žele pratiti bendove poput Clone Agea koji nemaju mrlje iza sebe kao neki naši najpopularniji bendovi koji od skandala žive…

  Muziku podržava