Zabrinutost je zabranjena

  691

  Tom & the Twisters

  Aroma Swing

  Datum izdanja: 03.06.2016.

  Izdavač: Croatia Records

  Žanr: Swing

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Tabu
  2. Slučajan pogled
  3. Dark Inside Can’t Never Lie
  4. Umro bih of istine
  5. Aroma Swing
  6. Devil Talk
  7. Stare navike
  8. Oh, Honey
  9. Priđi bliže kad je potrebno
  10. Odvažnije, moćnije, snažnije
  11. Varijante

  Na nasljedniku pet i pol godina starog debija “Nešto tu ne štima” Tom and the Twisters nastavljaju šarmirati svojim retro-štihom, a to je swing, zabava, eskapizam, odsustvo teških tema, a ako ih i ima, prikrivene su poput humanosti kod Željke Markić.

  Tomislav Živković i njegova mala četa Izvrtača s veseljem sviraju muziku koju jako vole i koju razumiju – što se više može očekivati i zašto bi se više moglo očekivati? Znamo da se svijet neće promijeniti, zašto onda umirati od brige kad razgibavanje u ritmu swinga donese neke blagodati našim tijelima?No dobro, može se očekivati više. U odnosu na album debi više je naslova na engleskom – nisam gramatički nacist (ili ipak jesam?), no stvarno se treba napregnuti da akcent na engleskom ne propara uši. Onda, vokali. “Slučajan pogled” donosi neugodan, severinolik ženski glas, koji je, srećom, u ostatku albuma odsutan, ali zato se na singlu “Umro bih od istine” događa čarolija muzičke atmosfere u kojoj briljiraju odlično aranžirani limeni puhači. Inače sam svašta napisao za Tomislavov vokal, no na ovoj pjesmi je fino pogođen, a osim Tomislava i puhača, pažnju plijeni klavirska dionica na kraju pjesme.

  Instrumenti briljiraju u međuigri i na “Devil Talk“, no engleski naglasak pjevača smanjuje uvjerljivost. “Oh, Honey” donosi zanimljive momente na harmonici i najuspjeliju vokalnu suradnju na albumu. Posljednja “Varijante” zaključuje album s migom oka između nota.

  Tom & the Twisters su uspjeli u još jednoj stvari – zvuče kao ljudi na koje se nemoguće naljutiti i koji su stalno dobre volje i za koje je čaša redovito polupuna. Ova muzika motivira čovjeka da u zimskim mjesecima pojača radijatore na 10, upali sve žarulje u stanu, skine se u kupaće, iz frizera izvadi sladoled i zamisli godišnji s ugodnim društvom i zabavom na plaži.

  Muziku podržava