Za sve ljubitelje evergreena

  1652

  Agnetha Faltskog

  My Colouring Book

  Datum izdanja: 27.04.2004.

  Izdavač: Wea / Dancing Bear

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. My Colouring Book
  2. When You Walk In The Room
  3. If I Thought You’d Ever Change Your Mind
  4. Sealed With A Kiss
  5. Love Me With All Your Heart
  6. Fly Me To The Moon
  7. Past, Present And Future
  8. A Fool Am I
  9. I Can’t Reach Your Heart
  10. Sometimes When I’m Dreaming
  11. The End Of The World
  12. Remember Me
  13. What Now My Love

  Pitanje je vrlo jednostavno. Po čemu najbolje poznajete Švedsku? Svaka čast poznatoj glumačkoj divi Greti Garbo, strip junaku Hogaru Strašnom, pa čak i izvrsnom nogometašu Henrik Larssonu, ali kao odgovor na ovo pitanje nameću se automobilska marka Volvo i nezaboravna grupa ABBA.

  Kakve veze ima Agnetha Faltskog s ovom pričom, i kako se u nju uklapa? Za one koji to ne znaju, spomenuta je gospođa upravo jedna od dvije nekadašnje pjevačice (ona zgodna, plavokosa) ABBA-e. Svi dobro znamo kakvu je karijeru imala, i uspjehe koje je ABBA nanizala , a nakon raspada matičnog sastava, Agnetha je nastavila snimati samostalne albume. “My Colouring Book” naziv je najnovijeg njenog studijskog rada, slobodno ga možemo nazivati i projektom zbog duljine njegovog nastajanja. Naime počeo se pripremati prije četiri godine pod producentskom palicom Michael Tretowa (često zvan i petim članom ABBA-e zbog njihove dugogodišnje zajedničke suradnje). Kada je ovaj zbog bolesti morao odustati od daljnjeg posla, cijela je ideja neko vrijeme bila ‘na ledu’, a ove je godine konačno privedena kraju.

  “My Colouring Book” skup je trinaest nostalgičnih pjesama, zapravo prepjeva starijih evergreena. Rađen je s puno ljubavi, jer sadži stvari isključivo po Agnethinom izboru, od njenih glazbenih uzora. Sve su to pjesme koje je ona voljela slušati i pjevušiti, a sada ih je imala priliku i snimiti na svoj način. Album nas vraća u vrijeme šezdesetih godina prošlog stoljeća, vjerujem da će biti zanimljiv starijim generacijama, koji su živjeli slušajući Petul Clark, Ritu Pavone, Dusty Springfielda, Connie Francisa, i ostale tadašnje velike zvijezde. Neke njihove, Agnethi drage pjesme, zahvaljujući ovom albumu, ponovno su zaživjele.

  Muziku podržava

  Iz skupine prilično izjednačenih pjesama (Agnetha nije namjerno ovdje uvrstila najpoznatije stvari sa vrhova ljestvica toga vremena), kao prvi singl odabrana je “If I Thought You’d Ever Change Your Mind“. Recimo još to da je cijeli album sniman u legendarnom Atlantis Studiju u Stockholmu, gdje je i ABBA snimala svoje ploče (dan-danas tamo se nalazi piano Benny Anderssona, na kojemu su skladani i odsvirani neki od najvećih hitova u povjesti pop glazbe).

  “My Colouring Book” se pojavio na tržištu točno trideset godina poslije pjesme “Waterloo”, i pobjede ABBA-e na natjecanju za najbolju pjesmu Europe, kojim je i počela jedna velika karijera. I na kraju samo spomenuti i činjenicu da Agnetha Faltskog danas ima 54 godina, ali njen je glas bez obzira na to, gotovo jednako dobar kao i u ta stara vremena.

  Muziku podržava