Za početak dobro

  841

  FOR

  The Sun Will Shine

  Datum izdanja: 15.05.2015.

  Izdavač: Sipa Music

  Žanr: Acoustic, Americana

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Midnight Poem
  2. Sad Girl
  3. Essence
  4. Keep On Walking
  5. Red
  6. Lonely Mind Of Mine
  7. Into My Nightmare
  8. Bitter Blood
  9. One Step Closer
  10. The Sun Will Shine

  Zagrebački progresivno akustični bend FOR je reizdao svoj demo album za Sipa Music.

  Većina pjesama je tu, neke su izmijenjene, neke nove nadodane… Generalno, možemo reći da je sad ovo pravi prvijenac.The Sun Will Shine” je prvotno izdan preko Bandcampa u demo verziji u proljeće 2014., otprilike godinu dana nakon osnutka benda. Ovogodišnjim ponovljenim objavljivanjem albuma, nadam se da su zaokružili priču i da kreću u nova istraživanja akustičnih melodija.Temelj benda je Tomislav Malagurski koji je u cjelosti sam napisao sam većinu pjesama albuma. On je ujedno i frontmen koji svojim vokalom obogaćuje pjesme. Solidan je, posebno kad ga uklopimo u melodije akustične gitare s kojom se njegov glas sasvim ugodno stapa. Da je glazba nešto drugačija, hmmm…

  Melodije pjesama su dobre, neke vrlo zarazne, neke malo premonotone, često znaju ubacivati i vrlo melankolične momente, dok su tekstovi generalno optimističnije priče koje daju nadu za bolje sutra. Pjevaju na engleskom, pa će i taj faktor učiniti svoje.

  Muziku podržava

  Uvodnih nekoliko pjesama dosta podžanrovski šaraju, iako bi sve mogli svrstati u neku americanu. Tako uvodna “Midnight Poem” je vrlo usporena, kao neka pjesma koju bi Wooden Ambulance izbacili sa svojeg albuma, “Sad Girl” je rađena tako da prije ili kasnije postane singl s albuma, “Essence” je nešto na tragu balade The Marshmallow Notebooksa, dok je “Keep On Walking” jedna od najhitoidnijih skladbi albuma zbog vrlo radiofonične atmosfere.

  Ipak, sve to djeluje vrlo prosječno dok ne čujemo prvi pravi biser albuma, mračnu skladbu “Red” koja se definitivno najviše ističe na albumu. Nakon nje, ponovno nailazimo cijeli niz pjesama koje se fino uklapaju u ovaj album, ali će ih malotko upamtiti nakon preslušavanja albuma.

  “The Sun Will Shine” je dobar album i ništa više od tog. Svojim akustičnim melodijama uspjet će djelomično zaokupiti svog slušatelja, ali tek će rijetki ponoviti štivo. Stvar je u tome što je album naizgled previše ujednačen, bez nekih jasnijih odskoka, iako motivi znaju biti drugačiji. Melankolija previše uzima danak na cijelom albumu, iako se to toliko i ne osjeća na početku albuma.

  Willard Grant Conspiracy, Wooden Ambulance, My Buddy Moose, The Walkabouts, Mark Lanegan, The Marshmallow Notebooks i još mnogi slični dolaze na pamet prilikom slušanja “The Sun Will Shine”, ali do njihovog ranga FOR treba još učiti i učiti. Uzmimo u obzir da im je ovo tek prvi album, pa vremena za to imaju na pretek.

  Muziku podržava