Vrlo kratko, ali zabavno

  700

  EkeBuba

  Schmecks

  Datum izdanja: 26.04.2013.

  Izdavač: DIY

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Keep Being Black
  2. Home
  3. Iz lošeg u gore
  4. Show No Feelings

  EkeBuba je mladi bend iz Zagreba, nastali su 2011., te iza sebe imaju nekoliko EP-eva, među kojima je i posljednji “Schmecks” izašao na proljeće ove godine.

  U press materijalu piše da bend paralelno s domaćim terenom je aktivan i na londonskoj underground sceni. Ako je tome tako, jasno se vidi njihova vizija i želja za uspjehom, a da li će on i doći, vidjet ćemo.Okvirno, EkeBuba je klasičan rock sastav i u njihovoj svirci možemo uočiti mnoge regionalne uzore, od Psihomodo popa do Partibrejkersa što u prijevodu znači niz beskompromisnih rock stvari spremnih i na malo žešći zvuk uz vrlo pjevne refrene. Ono, sve je baš fino ugođeno.

  Cijeli “Schmecks” je iznimno kratak, svega osam i pol minuta iako je sačinjen od četiri stvari. Time je i vrlo prohodan i zabavan, ali ipak prekratak za neku dublju analizu jer u ovih četiri dvominutne pjesme sve se brzo izmijeni i dođe do kraja. Ali kad bolje razmislim, tome i služe mini albumi…

  Muziku podržava

  Kad smo kod Psihomodo popa, prva “Keep Being Black” zvuči baš kao njihova pjesma, posebno u vokalnoj interpretaciji, dok ostatak pjesama je ipak nešto britkije, da ne kažem punkerskijeg karaktera. Sve bi se mogle proglasiti kao zarazne skladbe stvorene za koncertno prašenje.

  Dečki malo pjevaju na engleskom, malo na hrvatskom, ali ukupan dojam je solidan i baš me zanima koliko se mogu probiti. Slušajući naše novije bendove, sve više njih skreće klasičnijem rocku, kao da su alternativnije varijante malo zaspale, ali bez obzira na to, odlično je čuti nešto zabavno kao što je “Schmecks”.

  Muziku podržava