Vrlo dobar adult pop

  976

  Selah Sue

  Reason

  Datum izdanja: 30.03.2015.

  Izdavač: Because Music / Dancing Bear

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Alone
  2. I Won’t Go for More
  3. Reason
  4. Together
  5. Alive
  6. The Light
  7. Fear Nothing
  8. Daddy
  9. Sadness
  10. Feel
  11. Right Where I Want You
  12. Always Home
  13. Falling Out

  Sanne Putseys, Belgijanka poznatija pod umjetničkim pseudonimom Selah Sue, nedavno je objavila novo i ujedno svoje drugo studijsko izdanje u karijeri.

  Taj goli fakt ne govori puno, no pjesme koje se nalaze na albumu “Reason” itekako jasno komuniciraju jednu stvar – imamo novu predsjednicu modernog popa! *Ok, moram priznati da je mojem uhu, a i oku ipak nešto draža Lana Del Rey (banalnim stihovima usprkos), no Selah Sue u svojih sretno nesretnih trinaest pjesama demonstrira pravu vokalnu dominaciju i autentičnost na kojima bi joj pozavidjele Duffy, Adele ili pokojna Amy Winehouse. Iz ove poredbe vjerojatno će vam biti jasno o kakvom se stilu pjevanja radi, no to ne znači da takav oblik interpretacije autorica forsira tokom trajanja cijelog albuma. Naprotiv, tu se može osjetiti i ljepota suptilnog izvođenja pjesme kakvo krasi jednu Jessie Ware. Dobar primjer za to je senzualni opener “Alone” nakon kojeg slijedi jedna od dvije najbolje stvari albuma pod nazivom “I Won’t Go For More“. Ne mogu tvrditi da mi je naslovna pjesma smještena na trećem mjestu trackliste donijela neko posebno oduševljenje. Razlog tome je dojam kako Selah Sue ovdje previše ‘forsira futbal’, kako bi se reklo u narodu pa zato pomalo zvuči kao jedna od onih nadobudnih curica koje žele razderati svoje glasnice kako bi impresionirale žiri nekog talent showa.

  Pjesma “Together” najhitoidniji je moment albuma i protiv toga se ne bi trebalo imati ništa. No, nasilno i nepotrebno ubacivanje rap sekvence je malo uprskalo stvar. Ipak, radi se o izuzetno ritmičnom singlu kojem je mjesto na playlisti DJ-a u nekom popularnom klubu koji donekle drži do kvalitete svoga glazbenog programa.

  Muziku podržava

  Još jedna krasna i nježna pop stvarčica je “Alive“, no od tog trenutka pa sve do posljednje pjesme album malo pada na kvaliteti. Častan izuzetak je katarzična i emocijama nabijena “Fear Nothing”, moj osobni favorit iz ove stilski šarolike pjesmarice 26-godišnje glazbenice. Grijeh bi bio izostaviti i neo soul himnu “Sadness” kojom je Selah Sue još jednom dokazala to svoje umijeće kad je u pitanju žongliranje raznim žanrovima.

  Bilo bi pretjerano da u finalnom sudu pišem kako se radi o genijalnom albumu i nekoj pop revoluciji, no svakako je riječ o vrlo dobrom uratku koji se itekako izdiže povrh mora mediokritetskih ostvarenja s domaćih, ali i svjetskih radio chartova.

  *Svaka sličnost s izljevom pripadnika naše uvažene političke garniture posve je namjerna.

  Muziku podržava