Vrhunac petogodišnjeg stvaralaštva

  733

  hospital NEON

  Cheap Flowers EP

  Datum izdanja: 04.04.2013.

  Izdavač: Slušaj najglasnije!

  Žanr: Alternative, Post-Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Girl Alive
  2. Love Is The Drug
  3. 007
  4. Evergreens
  5. Cheap Flowers
  6. No Harm Done
  7. Good Morning Angel
  8. Country Of The Apes-demo take (bonus track)

  Dosad smo mogli s velikim simpatijama pratiti ono što rade PNDC i Housework, ali nakon novog EP-a hospiatal NEON-a, moramo im stvarno čestitati jer su njime pokazali da su među najjačim regionalnim bendovima za koje je rijetko tko čuo.

  I dok ‘originalni’ bend PNDC&housework se većinom bavi varijacijama elektronske glazbe, hospital NEON je projekt gdje isti ljudi malo polude s gitarama, a na “Cheap Flowers EP” su poludjeli do krajnjih granica i pružili najbolji rad do sada i prava je šteta što nema neke mašinerije da ovaj EP malo bolje progura.Zamislite početak post-punk revolucije s raštimanim melodijama, britkim riffovima i bjesomučnim ritmom bubnja i tome nadodajte još malo noisea i okvirno ste dobili sliku kakve bi se teško odrekla i ekipa iz Grindermana. hospital NEON sigurno nema još uvijek tu snagu Grindermana, ali bijes u ponekim pjesmama i nadmašuje mnogo poznatiju četvorku.Već uvodna “Girl Alive” osvaja slušatelja na prvu. Započinje kao neki recital Nicka Cavea da bi gitara lagano živčanila cijelo vrijeme do potpune erupcije u refrenskom dijelu koji podosta nalikuje na radove Franz Ferdinanda. Vjerujem da se mnogi sjećaju hita “Love Is The Drug” Roxy Musica jer je ovdje obavijen velom masnih i tvrdih riffova koji daju sasvim novu dimenziju jednog od najzabavnijih novovalnih hitova.007“, kao što i sam naslov kaže, jedna je od najintrigantnijih na albumu i mogla bi proći kao alternativna špica za nekog novog Bonda, vrlo bučna i frenetična, a s druge strane vrlo melodiozna i zabavna, kao uostalom i cijeli “Cheap Flowers EP”.

  Kada se sjetim prvog preslušanog albuma PNDC-a, uopće nisam mogao zamisliti u kakvog će se vrsnog majstora pretvoriti s godinama, a dio glazbenom sazrijevanju svakako ide i njegovom sidekicku houseworku koji na svoj način oplemenjuje pjesme, pa se samo možemo nadati da će ova suradnja potrajati što je duže moguće da dobijemo još više ovako prekrasnih albuma.

  Cheap Flowers EP” ne obiluje nečim što bi mogli nazvati komercijalnih hitom, ali je prepun momenata zbog kojih će se slušatelj osjećati bolje, a to i jest poanta glazbe.

  Muziku podržava