Voćni šišmiši imaju ‘tripper’

  846

  Fruit Bats

  Tripper

  Datum izdanja: 02.08.2011.

  Izdavač: Sub Pop

  Žanr: Folk-Rock, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Tony The Tripper
  2. So Long
  3. Tangie and Ray
  4. Shivering Fawn
  5. You’re Too Weird
  6. Heart Like an Orange
  7. Dolly
  8. The Banishment Song
  9. The Fen
  10. Wild Honey
  11. Picture Of a Bird

  Nakon prethodnog, vrlo uspješnog ‘rockerskog’ albuma, Fruit Bats ipak su odlučili vratiti se na vlastite početke i ono što, po njima, rade najbolje, a to je country folk-rock.

  Možda zvuči pomalo kontradiktorno za bend koji, budimo iskreni, životari na marginama glazbene scene pa napokon snimi uspješan album i dođe do tih top-lista ma koliko irelevantne one danas bile, da bi se potom, kao da su se uplašili tih strašnih lista, već sljedećim korakom vratili na dobro im poznate margine. Većina bendova to ne bi napravila, već bi unedogled nabadali po već provjerenom uspješnom receptu. Ali ne i Fruit Bats, u tome je njihova draž, i zato su iznimno dobar bend.

  Inače, Fruit Bats osnovao je u Chicagu 1997. godine Eric D. Johnson koji je jedno vrijeme bio i gitarist u The Shinsima. Fruit Bats u početku je bio Ericov solo projekt, a tek je prethodnim, već spomenutim albumom – “The Ruminant Band” ‘dopustio’ i drugim članovima benda da sudjeluju u kreiranju pjesama, dok je on ostao u pozadini.

  Tripper” je album u kojem se Eric vratio na glavno kreativno kormilo benda i u kojem tekstovi imaju prednost pred glazbom. Svaka je pjesma priča za sebe, a te priče govore uglavnom o putovanjima, odlascima, otuđenjima… Kao da su ovim albumom htjeli snimiti soundtrack za američke pisce bitničke generacije. To Fruit Batsi i ne kriju, pa je prva pjesma “Tony the Tripper” posvećena upravo romanu “Na cesti” Jacka Kerouaca. I ostale su pjesme, od “So Long” preko najavnog singla “You’re Too Weird“, do posljednje “Picture of a Bird“, zanimljive uglazbljene priče.

  Fruit Bats vratili su se na početak, sada zreliji, bolji i kreativniji, i ako im i sljedeći album bude sličan ovome, neću žaliti jer oni se u ovim liričnim country-folk vodama ipak snalaze najbolje.

  Muziku podržava