Vječni hitovi na jednom mjestu

  1752

  Dusty Springfield

  Colour Collection

  Datum izdanja: 26.02.2007.

  Izdavač: Universal / Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. I Only Want To Be With You
  2. Stay Awhile
  3. Wishin’ And Hopin’
  4. Little By Little
  5. You Don’t Have To Say You Love Me
  6. All Cried Out
  7. All I See Is You
  8. I’ll Try Anything (To Get You)
  9. The Look Of Love
  10. Losing You
  11. What’s It Gonna Be
  12. Give Me Time
  13. Mockingbird
  14. Will You Love Me Tomorrow?
  15. Something Special
  16. Son Of A Preacher Man
  17. The Windmills Of Your Mind

  Heroina britanskog i svijetskog soula i popa, Dusty Springfield, našla je svoje mjesto u “Colour Collection” ediciji diskografskrafske kuće Universal izašle početkom ove godine. U rozo obojenom disku, specijalno odabranom za ovu veliku pop divu, uvršteno je sedamnaest najpoznatijih pjesama iz njezine prebogate karijere.

  Dusty je glazbenu scenu osvojila kultnim i vrlo cijenjenim albumom “Stay Awhile-I Only Want To Be With You” izdanim 1964. godine. Možda i najrockerskiji album njezine karijere iznjedrio je hitove poput “I Only Wanna Be With You“, “Stay Awhile” i “Whishin’ And Hopin’” koji su našli svoje mjesto na ovoj kompilaciji.

  Da je Dustyn talent odmah prepoznat svjedoči i ime velikog, ali i kontraverznog Phila Spectora koji je ovaj album producirao. Nedugo nakon prvog, Dusty objavljuje svoj drugi, nešto slabiji album s kojega je skinuta pjesma “All Cried Out“.

  Iako je Dustyna karijera trajala do devedesetih godina prošloga stoljeća (posljednji album izdala je 1993. godine, a preminula je 1999. u šezedestoj godini života), na rozo objavljenom albumu “Colour” kolekcije imamo prilike slušati pjesme izdane do kraja šezdesetih godina. U neku ruku to i ima smisla budući da se radi o najboljim godinama njezine glazbene karijere, godinama kada je objavila pjesme po kojima će je pamtiti generacije i generacije nakon nje.

  Muziku podržava

  Tako od mnoštva hitova valja posebno istaknuti tri apsolutna: “The Look Of Love“, po meni jedna od 10 najboljih laganih pjesama svih vremena, skinuta s prilično dobrog istoimenog albuma iz 1967. godine (također su na kompilaciju s ovog albuma uvrštene “What’s It Gonna Be” i “Give Me Time“), zatim jedna od najsoulskijih Dustynih pjesama “Son Of A Preacher Man” skinuta s ploče “Dusty In Memphis” te “The Windmils Of Your Mind” takođe s albuma “Dusty In Memphis”.

  Od ostalih pjesama možda bi bilo dobro spomenuti neobičan prepjev poznate američke uspavanke “Mockingbird” te veliki hit Shirellesa “Will You Still Love Me Tomorrow?

  Od dosad odslušanih nekoliko albuma “Colour Collectiona”, moram istknuti kako je Dustyn moj osobni favorit.

  Muziku podržava