Više papirnata nego zlatna kruna

  1613

  Robbie Williams

  Take The Crown

  Datum izdanja: 05.11.2012.

  Izdavač: Island / Universal Music

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Be a Boy
  2. Gospel
  3. Candy
  4. Different
  5. S**t On the Radio
  6. All That I Want
  7. Hunting for You
  8. Into the Silence
  9. Hey Wow Yeah Yeah
  10. Not Like the Others
  11. Losers (feat. Lissie)

  Nakon tri godine, u predbožićno vrijeme, ukazuje se dvostruki (bivši?) takethatovac Robbie Williams s novom zbirkom zanatski korektnih pjesama za zborno pjevanje.

  Nakon manje ili više uspjelih ekskurzija sa zvukom i žanrovima (čovjek je čak probao repati), Williams se vratio provjerenim receptima, koji i na ovom albumu uglavnom pale. Dvije pjesme je čak supotpisao sa starim kolegom s kojim je u prošlosti imao svakakav odnos (Gary Barlow), a kao producent se ukazuje Jacknife Lee, koji je znao izvući kreativni nerv i iz posustalih izvođača (zadnji albumi U2 i R.E.M.-a između ostalih).Take The Crown” solidan je klasični pop-rock album koji će Williamsa držati na njegovim stečenim pozicijama luckastog, blesavog zabavljača, koji uz pomoć svojih suradnika znade zakucati nekoliko uistinu zaraznih melodija. Stadionsko-eltonovski brojevi “Be a Boy” i “Gospel” doimaju se boljim kandidatima za prvi singl nego vesela kolaboracija karipskih ritmića s Barlowom, “Candy”. Istini za volju, “Candy” je već sada učinio ono što svaki singl treba učiniti (otišao vrlo visoko na top listama), tako da Williams nije pogriješio u izboru za singl. “Different” ima malo U2-ovskih gitara i raspjevani refren, a “Shit On The Radio” je upravo to, zajedno s pjesmom “Hey Wow Yeah Yeah” – tek B-strana nekog ultrarijetkog singla.

  Zato su “All That I Want” i “Hunting For You” više nego solidni pop-rock brojevi koji uvjerljivo kombiniraju elektroniku s power-pop elementima, a zaključna “Losers” iznenađenje je za poklonike – Williams pjevuši pjesmu koja ima više veze s americanom nego s ostatkom albuma. Iako je riječ o stilskoj ekskurziji, “Losers” uspijeva smisleno zatvoriti priču “Take The Crown”.

  Muziku podržava

  “Take The Crown” je dokaz da glazbena umjetnost nije istraživanje u kojem se stalno trebaju pronalaziti nove stvari, novi stilovi i novi trikovi, nego je potrebno umješno znati kombinirati postojeće, te slušatelju prenijeti emociju ili pak energiju. Williams uglavnom uspijeva učiniti sve navedeno, pogotovo prenijeti energiju, u boljim momentima polazi mu za rukom čak i zabaviti slušatelja, koristeći poznate trikove na poznat način.

  Williamsovi fanovi svakako neće biti razočarani ovim ostvarenjem.

  Muziku podržava