Više od hrvatske Adele

  2883

  Luce

  U bojama

  Datum izdanja: 12.10.2015.

  Izdavač: Menart

  Žanr: Folk, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Možda mi
  2. Sama ostajem
  3. Dogodila se dosada
  4. Na oblaku
  5. Nakon dana tog

  Mlada djevojka željna susreta s jedrim, ranjivim mladićima spremnim na emocionalno vezivanje traži pristalu osobu, koja je spremna prihvatiti njeno otvoreno srce i njenu iskrenu, ponekad grubu riječ. Šifra: Luce, kodno ime: “U bojama“.

  Hrvatska Adele, kako su je već neki mediji zbog rašpastog alta prozvali, s britanskom pop-divom ima sličnosti u boji glasa te kombiniranju vokala i klavira, no različite su u senziblitetu. Luce se, kako ovih pet pjesama s njenog prvog EP-a sugeriraju, spremna boriti za svog dragog, dok je Adele sklonija cmoljenju u zakučastim dijelovima svoje sobe i jadanju prijateljicama. Dakle, akorde, harmonijske progresije i glavna zvučna rješenja ste čuli, no Luce ima autentičnost koja će i poznatim formama dati sadržaj.Kao i kod Adele, Luce, odnosno Lucija Ćustić odlično se snalazi u pop-pjesmama ‘velikih’, raspjevanih, himničnih refrena. Ona se lako uživljava u karakter pjesme te glasom dočarava emocije koje se događaju sada i ovdje. Na ovom izdanju to se najbolje vidi na “Dogodila se dosada“, pjesmi koja izbjegava banalne rime, ali, kao i dobar dio velikih ljubavnih pjesama, ispriča priču o puknuću ljubavne veze bez definiranja krivca, uz malu, ali zlata vrijednu tužnu trubačku dionicu. Druga pjesma koja zaslužuje da se više kaže o njoj je “Možda mi“, spora balada koja također šamara polumrtvu ljubav, u kojoj trenutke krade vokalni intermezzo s klavirskom međuigrom. Ostatak EP-a nudi sjajno pjevanje i pametne aranžmane.

  Ovaj EP je sjajno predstavljanje moguće zvijezde hrvatskog mainstream popa. Samo da Lucin album ne čekamo dugo kao nasljednika Adelinog “21”.

  Muziku podržava