Velika lendavska moćna mašina

  956

  Eyecontact

  Big Mean Machine

  Datum izdanja: 10.05.2014.

  Izdavač: God Bless This Mess Records

  Žanr: Alternative, Stoner

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Fehlgeschlagene
  2. Hindenbruk
  3. Caius
  4. Peasant
  5. Let Me Taste Your Suicide
  6. Irony

  Lendavska četvorka Eyecontact nastala je na temeljima nekih ranijih bendova, a malo po malo su slagali novu postavu što su začinili najavnim EP-om objavljenim na proljeće.

  Big Mean Machine” čine šest vrlo skladnih pjesama i kao što samo ime kaže prava je moćna mašina. To je masivan stoner rock koji pokazuje da Slovenija ima žestoke teškaše i da se na njihovoj sceni također mnogo tog dobrog događa, samo što to nije toliko prezentirano, kao što nije niti kod nas.Vidi se da je četvorka vrlo uigrana jer pjesme su satkane od niza dojmljivih dionica koje su potom spojili u spomenutu moćnu mašinu. Time smo dobili vrlo zaokružen album, iako je on podijeljen na dva dijela u kratkoj minutaži i sa samo šest pjesama. Prve tri pjesme su instrumentali i kroz njih se jasno mogu uočiti razna poigravanja kojima se bend služi da slušatelja drži zaokupiranog cijelo vrijeme. Zbog manjka vokala, mnogi bi to odmah proglasili nekom apokaliptičnom verzijom post-rocka, ali ovo je stoner na najvišoj razini.

  Drugi dio albuma su pjesme s vokalima. Tu dolazi do izražaja nešto metalniji pristup skladanju, te posebno pjevanju. Iskreno, vokal bi se mogao još drastičnije derati, pa bi dojam bio upečatljiviji (posebno u skladbi “Peasant“), ali i ovako sve zvuči odlično, kao pravi nastavljači američke rock alternative.

  Muziku podržava

  Generalno kroz stoner rock s podebljanjem nekih srodnih žanrova, Eyecontact su nam pružili jedan dojmljiv mini album kojeg treba slušati na najglasnije. “Big Mean Machine” jest kratak album, ali se sluša u jednom dahu jer nema nikakvih razmaka i tišina između pjesama, sve teče brutalnom jačinom.

  Ako ste se zaželjeli žestokog alternativnog zvuka, definitivno više ne morate pretjerano tražiti po američkim etiketama jer kako kod nas, tako i u susjedstvu je nastalo pregršt moćnih bendova koji u najmanju ruku mogu biti pandan američkoj školi žestokog zvuka.

  Muziku podržava