Već danas su moćni, bučni i vrlo zarazni

  1232

  Kraj programa

  Ovdje pripadam

  Datum izdanja: 28.11.2015.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Pop, Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Uvod
  2. Ovdje pripadam
  3. Sve je nestalo
  4. Leptir
  5. Budi netko
  6. Prazna obećanja
  7. Drugačiji smo stvoreni
  8. Vrijeme mijenja se
  9. Buđenje
  10. Nove uloge
  11. Boja mojih riječi
  12. Ne boli me

  Kraj programa su skrenuli pažnju na sebe istoimenim prvijencem, a danas s novim izdanjem djeluju još moćnije, spremni poharati radijski eter i postati jedan od bitnijih faktora na sceni.

  Oni sviraju klasičan pop punk kojeg nose melodije i vokalistica koja žari i pali. Od vanjskih utjecaja, djelomično bi ih mogli usporediti s Paramore, dok kod domaćih bendova najlogičnije su usporedbe s Kinoklubom. Kad bih morao izabrati između ta tri benda, izabrao bih Kraj programa.Razlog tome leži u njihovoj višeslojnosti u kojoj znaju vrlo zarazno obogatiti svoje skladbe melodijama koje vrlo lako ulaze u uho. Vidi se da im je radiofoničnost prva na pameti, ali pri tome nisu zanemarili i druge bitne faktore, pa album i njegove pjesme često sjedaju na prvu.Budi netko” je jedna od takvih stvari koju bi mlađarija mogla zavoljeti na prvu. Zanimljiv gitarski uvod u pjesmu vrlo brzo prerasta u moćnu mašineriju koja razvaljuje u refrenskom dijelu. Takvih pjesama je dosta što dokazuje da je bend u ovih dvije i pol godine sazrio i napredovao.

  Kad znamo koliko mogu u bržim i energičnijim pjesmama, jasno postavljamo pitanje kako se snalaze u nešto laganijim pjesmama. Pjesme poput “Leptir” i “Boja mojih riječi” pokazuju da se i u brzini-dvije niže sasvim solidno snalaze, a tad još više dolazi do izražaja vokal Đine.

  Muziku podržava

  Novi album “Ovdje pripadam” bi bio klasični zgoditak da bend još malo proradi na refrenima koji često znaju biti ključan faktor u uspjehu. Ovdje su dobri, ali nisu pamtljivi osim u nekoliko momenata što bi bio gotovo jedini minus u njihovom iskoraku ka našem mainstreamu.

  Nadam se da će to već sljedećom zgodom preskočiti i krenuti još sigurnijim koracima prema naprijed jer se u odnosu na prvijenac osjeća znatan napredak, pa bi bilo i logično da tako i nastave, iako su već danas moćni, bučni i vrlo zarazni.

  Muziku podržava