Uspjela rock zabava o ne-odnosu s djevojkama

  892

  Rochelle, Rochelle

  Od sumraka do sponzoruše

  Datum izdanja: 16.01.2017.

  Izdavač: Dostava Zvuka

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Josipa
  2. Moje srce lomi se, moja jetra umire
  3. Moja bivša ima djevojku
  4. Romeo i Julio
  5. Dobar stari ‘nutra-van’
  6. Vruće noći
  7. Dama s klamidijama
  8. Proljeće
  9. Tajna bijeloga
  10. Glupe kuje

  Rochelle, Rochelle postoji godinama (oni kažu osam godina), a tek zadnjih par su se ozbiljno primili posla, uzeli pravi vokal i počeli raditi na pjesmama koje su sad pred nama u vidu albuma.

  Od sumraka do sponzoruše” je old school rock album na kakve smo navikli. Za razliku od mnogih suvremenika, Rochelle, Rochelle nisu toliko uzeli balkanske korijene rock glazbe, već su skrenuli na putanju inozemnog rock od prije nekoliko dekada. Time smo dobili cijeli niz dobrih rock brijačina, pa ta priča ima smisla.Bend prezentira album ovako ‘Album je užasan al to smo i htjeli’. Moram priznati da se u posljednje vrijeme pronašlo i mnogo ‘užasnijih’ albuma u mojoj liniji, da zapravo ovo djeluje kao svojevrsni melem za uši. Sve je ostavljeno na zabavi, provodu i odnosu (ili možda bolje reće ‘ne-odnosu’) prema djevojkama.Već samim pogledom na popis pjesama vidimo da je većina pjesama zapravo o nesretnim ljubavima, pa tako uopće ne trebaju niti čuditi stihovi u stilu ‘moja bivša sad ima djevojku’, kad već u naslovima pjesama imamo “Moje srce lomi se, moja jetra umire”, “Dobar stari ‘nutra-van'” ili “Glupe kuje”.

  Neke pjesme djeluju kao prave romantične balade “Romeo i Julio“, neke su frenetični rock komadi koje bi voljeli čuti uživo “Dobar stari ‘nutra-van’“, a sve zajedno djeluje kao zabavni vrtuljak u kojem bi neki mogli zamisliti da je nekad bilo bolje. Taj retro štih u pjesmama, definitivno su poprilično dobro iskoristili, pa s tom patinom, pjesme imaju ono nešto što vjerojatno se ne bi osjetilo s mnogo čišćom produkcijom.

  Ovo nije revolucija, ono nije neka bajka, već čista zabava na realan rockerski način u kojem stara parola ‘Sex and Drugs and Rock & Roll’ itekako ima smisla…

  Muziku podržava