Urlajmo, južnjaci!

  1140

  The Hottness

  Stay Classy

  Datum izdanja: 29.04.2008.

  Izdavač: Ferret Music / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Straight Brown
  2. Blue Eyed
  3. Dearly Departed
  4. This City Is Ours
  5. Still Standing
  6. The Ghost
  7. Classy
  8. Trashy
  9. King Of Thieves
  10. She’s A Riot

  Zahuktava se konkurencija i u južnjačkom metalcoreu, jer se u cijelu priču uključio i The Hottness (s dva ‘t’, da ne bi bilo zabune). Stižu iz North Caroline i ubacili su se u, sada već veliko, južnjačko prljavo društvo glasnih cugera. Ipak, “Stay Classy” je, srećom, otišao daleko od uobičajenih screamo/rock navika.

  Već je zvuk pišanja i puštanja vode na početku pokazao njihovu kaotičnost, a nastavak te “Straight Brown” odmah upućuje na kolege iz Ferreta – Everytime I Die i Maylene And The Sons of Disaster.

  Vrhunac albuma “Blue Eyed” već prikazuje i veliku prisutnost melodičnog punka, a vokali, pa čak i oni pjevni, nikada nisu patetično tužni, već jednostavno odvikani u pjevnom tonu (ili tako nešto) ili takvi da podsjećaju čak i na zaboravljeni Offspring.

  Većina albuma je takva. Southern metal, metalcore, rock i punk izmiješali su se u prljavom okruženju za pijanstvo, tučnjavu u baru i ganjanje u autima. “Still Standing” i “King of Thieves” na brzinu su izmijenjale tempo nekoliko puta i pokazale odlične ‘fill-in’-ove na gitarama.

  Muziku podržava

  Nastavak tu i tamo donese smirivanje u pogledu modernih vokala u stilu grunge-metal bendova (Taproot, Pulse Ultra ili tako nešto) pa su se “Dearly Departed” i sporija “The Ghost” najbliže približile brojnim klonovima sa scene.

  I pjevanje se malo razvodnilo, pa urlajući dijelovi postaju sve sličniji, a pjevni sve više sliče na bendove s kraja ’90-ih. Ipak, “Classy” je pokazatelj kako se dobro slaže njegovo pjevanje i spora valjajuća stvar.

  Dakle, sve skupa se složilo u još jednu prljavu južnjačku metalcore ploču i tu definitivno nisu napravili ništa novo, ali mora im se priznati doza raznolikosti i hrabrosti, poglavito kada se radi o pjevanju u kombinaciji s ovakvim riffovima.

  Dinamika pjesama je još jedna stvar na kojoj ovi dečki mogu graditi svoju budućnost, jer imaju i brzih punkerskih stvari, pokoji sporiji bridge, ali i pomalo zaboravljene mid-tempo dijelove.

  “Stay Classy” je album koji im daje nadu da će se i dalje tako vrtoglavo penjati (u samo godinu dana su od demo benda postali Ferretovi ljubimci s izdanim albumom), ali sigurno da će se za prevlast na sceni, unatoč velikim kvalitetama, morati dobrano potući sa svojim srodnicima – Maylene And The Sons Of Disaster i Everytime I Die. Za sada su bolji samo od ovih drugih.

  Muziku podržava