Unesrećeni se oporavio, ali tek hvata formu

  1129

  Disco Ensemble

  Magic Recoveries

  Datum izdanja: 28.05.2008.

  Izdavač: Fullsteam Rec. / Aquarius Records

  Žanr: Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Magic Recoveries
  2. We Can Stop Whenever We Want
  3. Bad Luck Charm
  4. Worst Night Out
  5. Arsonists vs. Firemen
  6. Threat Letter Typewriter
  7. Headphones
  8. Beacon
  9. 24/365
  10. Poltergeist
  11. Lightweight Giants
  12. Stun Gun
  13. Boxer (Hidden Track)

  Jedna od rijetkih iznenađujućih pojava u zadnjih nekoliko godina, vratili su se sa svojim novim albumom. Disco Ensemble je i nakon prošlog “First Aid Kit” dokazao da iz Finske ne dolaze samo Him i The Rasmus, pa su na novom albumu “Magic Recoveries” ponovili svoju verziju post-emo-punka i nastavili temu iz naslova albuma. Prvo je netko trebao prvu pomoć, a sada se čarobno oporavio.

  Album je producirao Pelle Gunnerfeldt (Refused, The Hives) i nastavio njihovim provjerenim zvukom. Općenito se može reći da je stvar mrvicu usporena i smirena i da su imali jako težak zadatak nadmašiti prošli album. Nisu to uspjeli, složili su logično dobar album, a razočaranje nestaje čim se shvati da je prošli album bio gotovo klasik novostvorenog žanra (koji god on bio).

  Glazbeno se još ističu zanimljive gitarističke dionice i ritmičnost kao na “Threat Letter Typewriter“, ali se sve češće i češće pojavljuju sporiji glasni i tužni dijelovi. U tom okruženju “Worst Night Out” i “Lightweight Giants” mogu nazvati power-baladama, a najrazigranijima i kaotičnijima “24/365” i “Poltergeist“.

  Ono što će poznavateljima odmah zazvučati poznato je plesnost i energičnost jedne “Magic Recoveries” ili pak melodija na “Beacon“. A najbolji i najzanimljiviji trenuci bi mogli biti “Stun Gun” i “Headphones“.

  Muziku podržava

  Pjevanje je tu onakvo kakvo Disco Ensemble krasi od početaka, ali se mora priznati da se već očekuje mali napredak što se tiče riječi. U svakom slučaju, njihov oštri post-hardcore i široki ogromni refreni opet su nakrcani energijom i to je ono za što je Disco Ensemble našao dobar recept. Čak se mogu opisati i kombinacijom Refused i Arctic Monkeysa.

  Kada jedan album onako iznenadi kao njihov prošli, onda samo rijetki i odabrani uspjevaju konstantno gurati granice. Disco Ensemble nisu razočarali, ali rasti vjerojatno više ne mogu. No, sada su tu, kakvi jesu da jesu, i s ovakvim albumom ispunit će neka očekivanja. I to je dovoljno za vrlo dobar album.

  Muziku podržava