Unatoč novim stvarima, nema bitnijih novosti

  1604

  Natalie Imbruglia

  Counting Down The Days

  Datum izdanja: 26.04.2005.

  Izdavač: Brightside Recordings / Menart

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Starting Today
  2. Shiver
  3. Satisfied
  4. Countig Down The Days
  5. I Won’t Be Lost
  6. Slow Down
  7. Sanctuary
  8. Perfectly
  9. On The Run
  10. Come On Home
  11. When You’re Sleeping
  12. Honeycomb Child

  Da Kylie Minogue ima konkurenciju u vlastitoj domovini, pa i šire, znamo svi. Konkurencija je to u liku i djelu Natalie Imbruglie, mada ne možda toliko po glazbenom stilu, već po popularnosti.

  Ova je pjevačica rođena u Sydneyu 1975. godine. Kao i mnoge druge
  tamošnje zvijezde i zvijezdice, (među kojima i maloprije spomenuti
  australski superstar), nastupala je u kultnoj, uspješnoj i vrlo
  gledanoj soap operi “Neighbours”.

  Bili su to počeci njenog pojavljivanja i bavljenja showbusinessom. Prvi veliki korak, napravila je kada je odlučila da će ubuduće glazba, umjesto glume, biti njen životni izbor. Drugi pravi trenutak, Natalie Imbruglia radi 1996. godine, kada odlazi u London u potrazi za uspjehom. Izgleda da je to bio vrlo mudar potez, jer uskoro potpisuje ugovor sa diskografskom kompanijom RCA.

  Ono po čemu svi zapravo prepoznajemo ovu pjevačicu, i ono po čemu ju je cijeli svijet zapamtio, uskoro se događa. Vec iduće godine, Imbruglia izdaje singl “Torn” (obrada pjesme grupe Ednaswap). S tom stvari, Imbruglia ulazi na velika vrata svjetskog pop tržišta. “Torn” je polučio ogroman uspjeh, na britanskim je ljestvicama proveo punih četrnaest tjedana na broju jedan!

  Muziku podržava

  Bila je to uvertira za njen prvi dugosvirajući album “Left Of The Middle”. Do dana današnjeg, Imbruglia je objavila tri uradka, a ovaj treći, upravo nedavno izašao u prodaju, nosi naslov “Counting Down The Days“.

  Tipično je to ostvarenje koje bi mogli pripisati ovoj pjevačici. Imbruglia nudi dvanaest novih pop pjesamica. Album bi se ispočetka mogao svakome dopasti, ali bojim se ukoliko niste njen pravi obožavatelj, kraj ovoga rada ćete jedva dočekati. Ne znači to nikako da su pjesme loše, pa i sam glas ove pjevačice je vrlo sladak, umiljat, sposoban da i prosječnu stvar učini boljom, no ono što treba naglasiti je da su sve stvari ovdje prikazane skoro potpuno identične. Isti tempo, isti tonalitet, slični refreni, slične melodije…

  Ono što ovome albumu definitivno nedostaje je jedan super hit. Stvar poput “Torn”, “Smoke” ili “Wishing I Was There”, iznijela bi ovaj album na neku višu razinu. Ovako, preslušate “Counting Down The Days” i više se ne možete sjetiti nekih upečatljivih momenata. Natalie Imbruglia je bez ikakvih sumnji vrlo dobra u svome poslu, no njen novi album sadrži premalo toga da bi zadovoljio njenu reputaciju.

  Osim toga, jako je simpatična (i tu je konkurentna ‘velikoj’ Kylici), pa bi nam bilo posebno žao da se njena cijela karijera svodi na prvi singl, toliko spominjanu “Torn”. Za nešto više od toga, potreban je i bolji album.

  Muziku podržava