Ugodan album za nedjeljno popodne

  986

  Rhett Miller

  The Believer

  Datum izdanja: 20.02.2006.

  Izdavač: Verve / Aquarius Records

  Žanr: Alternative, Country, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. My Valentine
  2. Help Me, Suzanne
  3. Meteor Shower
  4. Brand New Way
  5. Ain’t That Strange
  6. I Believe She’s Lying
  7. Fireflies
  8. Singular Girl
  9. I’m With Her
  10. Delicate
  11. The Believer
  12. Question

  Mnogima poznat kao osnivač, pjevač i skladatelj alternativnog country benda Old 97, Rhett Miller nedavno je objavio svoj treći studijski album “The Believer”. ‘Vjernik’ nam dolazi nakon davno snimljenog i gotovo zaboravljenog “Mythologies” te “The Instigator” objavljenog prije četiri godine.

  S naslovnom pjesmom koju je napisao inspiriran smrću prijatelja, “The Believer” otkriva Millera u stanju podvojenosti kako stoji na granici kajanja i vlastitog optimizma (ovo potonje osobito je snažno došlo do izražaja nakon što je i sam Miller osjetio kako je to pružati očinsku ljubav).

  Trećim albumom promijenio je izdavača te je “The Believer” snimio za izdavačku kuću Verve koja potpada pod Universalovu Music Company, producentske zahvate napravio je poznati producent George Drakoulias koji je surađivao sa takvim rock zvijezdama i bendovima kao što su Tom Petty ili The Black Crowes.

  Uz izuzetnog producenta koji je angažiran na ovom albumu snažnu sponu čini i glazbena sekcija. Glazbenici koji su surađivali na albumu također su zvijezde odreda. Prije svega tu je gitarista Lyle Workman kojega poznajemo iz suradnja s Beckom i Sheryl Crow, zatim bubnjar Matt Chamberlain kojeg i nije potrebno posebno predstavljati jer imena poput Pearl Jama i Davi Bowiea s kojima radi puno govore, a tu je još i multi-instrumentalista Jon Brion kojega veže suradnja se trenutno najpoznatijom facom rap glazbe Kanya Westom.

  Muziku podržava

  Sam album je već u odnosu na svoje prethodnike otišao nekoliko koraka dalje, znatno je dublji, melodiozniji značajnije demonstrativniji. Jednom prigodom Milller je izjavio: “Pjesme na The Believeru govore o sexu, ratu, ljubavi i smrti.. ali uglavnom o sexu. Prije odlaska u studio mislio sam da ću napraviti nešto u stilu Ziggy Statrdusta, no završio sam sa nečim što ide u sasvim drugom pravcu”.

  Neke od pjesama su nešto starije i to iz razdoblja benda Old 97 od kojih posebno valja izdvojiti b-stranu “Singular Girl“. Uz par iznimki u obliku pjesama “Delicate” i “Ain’t That Strange” koje su malo čvršćeg karaktera, većina albuma odaje dojam laganog i toplijeg ugođaja koji nije stran niti jednom uhu i uz kojega se svatko od nas može bar malo opustiti.

  Muziku podržava